Majitelé Nexusů mají problém, patříte mezi ně?

Majitelé Nexusů mají problém, patříte mezi ně?
2016-12-31T13:33:32+02:00
• 31. 12. 2016
17

Na internetu vychází stále více článků o problémech nejnovějšího Android 7.1.1. Stále se opakujících „příznaků“ je plný reddit, před pár dny o tom informovaly také světové weby XDA-Developers nebo AndroidPolice. A jak se zdá, není to jen problém pár uživatelů. Google spolu se společností Huawei spustil vyšetřování těchto příčin.

nexusů 6P boot animace

Bootloop a problémy s baterií, které ještě nikdo nevyřešil

Na oficiálním subredditu r/Nexus6P můžete najít desítky, možná i stovky případů s velice podobnými scénáři. Problémem s nejdrtivějším dopadem je bootloop (tzn. nekonečné načítání telefonu), kdy telefon musí být reklamován z důvodu chyby na straně hardwaru. Další nepříjemnou záležitostí je samovolné vypínání zařízení, a to ve zcela náhodné úrovni nabití baterie, nebo velice rychlé vybíjení.

Oficiální prohlášení Googlu

„Jsme si vědomi, že u velice malého počtu uživatelů dochází k problému bootloop. Pokračujeme ve vyšetřování této situace, nicméně můžeme potvrdit, že se jedná o chybu na straně hardwaru. Ti z vás, kteří si v současnosti těmito nepříjemnostmi procházejí, by se měli obrátit na prodejce telefonu ohledně reklamace či opravy.“

Zmiňované problémy se bohužel netýkají výhradně Nexusu 6P, ve větším měřítku byly zasaženy také Nexusy 5X. Menší počet uživatelů hlásí podobné obtíže i na zařízeních Pixel. Za vším nejspíše stojí nový Android 7.1.1, a tak by bylo logické downgradovat třeba na verzi 6.0 Marshmallow. Bohužel ani tohle nezabírá. Zda se situace v dohledné době zlepší zatím není jisté, nicméně vyhlídky moc dobré nejsou.

Máte i vy podobné problémy, nebo patříte ke šťastnější skupině?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Marek Pospíšil

Student, jenž odmala tíhne k fotografii, autům a technologiím obecně. Minimalista a all black ninja. #iPhone7

Komentáře

Můj N5x se na Androidu 7.1.1 (factory image) zničehonic vypnul a následoval reset loop, po nějaké době se sice nabootoval až k zadávání PINu ale poté se zasekl a znovu vypnul a bohužel už nejde zapnout :/ budu jej muset zaslat na reklamaci.

Přesedlal jsem na starý N5 který jsem měl na testování, dal jsem mu factory reset pod Androidem 6.0.1 (opět factory image) a začal trpět samovolným vypínáním a rychlím vybíjením (před měsícem nedělal)…

Happy New Year

~ Made By Google

Ján Valkovič

2. 1. 2017, 15:29

AA do dali do zoznamu najhorsich veci/udalosti roku 2016 :-)
http://www.androidauthority.com/worst-blunders-2016-besides-note-7-740162/

Petr Mikulík

1. 1. 2017, 9:42

Nexus 6p od léta 2016, jedu konstantně na nejnovější beta verzi. Nikdy jsem neměl žádný zásadní problém. Měnící se výdrž mezi 6.0, 7.0 a 7.1 jsem zaznamenal:
6.0 cca 5.5-6 SoT (screen on time)
7.0 cca 4.5-5 SoT
7.1 cca 5-5.5 SoT

Já jsem více než spokojen. Že je telefon krásně svižný i po 200-300 hodinách runtimu jsem u žádného Androidu ještě nezažil.

Daniel Rokos

1. 1. 2017, 0:09

Tak co sem píšeš vocasi

No ja bych si Android neporidil !

Poslední verzi Androidu na 5x jsem flashnul přímo z obrazu od Google a žádné problémy nemám.

To vypínání při méně než 50% me trápilo před svatky na týdenní služebce v Praze. Kupodivu mi pomohlo jen nabít na plno a smazat binarku se statistikami. Tzv formát baterie v androidu. Ale tel me šel zapnout a po bootu se hned do pár sekud vypl, do twrp jsem se dostal a to ukazovalo nějakých 20 až 30%, tak jsem možná nebyl zasazen tím problemem.
Co sleduju, tak nijdo, kdo flashuje přímo factory image a používá k tomu custom kernel, tak neměl problém. Nejspíš chyba byla právě v něm.

Jirka Dittrich

31. 12. 2016, 19:41

No nevím v jaké míře je to s ostatníma Nexama, ale můj N6 trpí náhodným vypínáním docela často. Jediný co po několikátým pokuse zabre je, vymazání bootlogs před startem systému – dlouze držet vypínací tlačítko dokavaď se mobil vypne a pak držet cca 9 sec do startu systému. Tento postup mám z xda a v drtivé většině případů mi funguje.

N6P na 7.1 výdrž kupodivu lepší než na 6.0, ale tel. mám 3 měsíce. Ani jiný problém jsem nezaznamenal. Tak doufám, že mi to začne od zítra. ???? Já mám na to totiž kliku.

Nějak občas postrádám výhody Nexusů / Pixelů. Netvrdím že jiní výrobci a přístroje jsou bez problémů a chyb, ale co nová verze Androidu to nové / staré problémy – hlavně slabší výdrž baterie. A tady tento problém nevypadá jako maličkost, když se musí telefony reklamovat a nepomůže downgrade.

Marty Kolarik

31. 12. 2016, 16:38

Můj 5x nefunkcni doze(nadmerny vybijeni) ale po odinstallovani ES filu bezi vse jak ma.

Jakub Vošvrda

31. 12. 2016, 16:17

5x reklamován, po 30ti dnech nevyřešeno zůstal bych na starší verzi androidu

Můj 5x taky v pohodě, snad nás to mine

Daniel Rokos

31. 12. 2016, 15:48

Jen nadměrné vybíjení baterie Pixel XL a Nexus 6P

Václav Čížek

31. 12. 2016, 15:16

5x ok. :)

5X, vše ok

Vlastním ještě stařičký Nexus 5, takže vše v naprostém pořádku :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat