Google spustil App Maker

Google spustil App Maker
2019-02-26T18:01:55+02:00
• 5. 12. 2016

App Maker, foto: Tech Crunch

3

Google se pouští do projektu, který jej staví po bok mnoha jiných společností – spouští novou službu pro vytvoření aplikace, aniž by uživatel potřeboval znalost programování. Služba se jmenuje App Maker a spolupracuje s aplikacemi, jako jsou G Suite, Google Mapy, Kontakty a Skupiny.

App Maker, foto: Tech Crunch

App Maker je jednoduchá služba, která pomocí tzv. Drag-and-Drop editoru umožňuje vytvářet společnostem celou řadu specifických aplikací. Výhoda je zjevná. Pokud je společnost napojena na Google služby, může si vyvinout svou vlastní aplikaci, aniž by musela najímat vývojáře.

Zároveň je tato služba vytvořena na stejné infrastruktuře jako G Suite. To znamená, že uživatelé mohou vytvořit webové aplikace, aniž by se museli starat o servery, kapacitní plánování a interní monitoring požadavků pro IT oddělení.

Pokud se však některá společnost rozhodne, že jí pouze toto jednoduché řešení nestačí, může využít zabudovaného editoru. App Maker podporuje otevřené standardy jako HTML, CSS, Javascript a samozřejmě i Material design od Googlu.

Editor v App Maker, zdroj: Tech Crunch

Novinka je prozatím spuštěna v Early Adopter programu. Google ještě představil nové partnery, mezi které patří Virtru, LumApps, DocuSign, Freshdesk, Zoho Invoice, Xero nebo Asana.

Zdroje: techcrunch.com, gsuite.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Už se dá nějak dostat k tomuto? Nebo je to pouze pro testery?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat