Google Drive dorovnal Dropbox, nabízí roční předplatné

Google Drive dorovnal Dropbox, nabízí roční předplatné
2016-12-23T07:00:17+02:00
• 23. 12. 2016
3

Cloudové úložiště Google Drive začalo před pár týdny zálohovat smartphony, o čemž jsme vás informovali v samostatném článku. Některým uživatelům se od středy objevuje další příjemná novinka – zvýhodněné roční předplatné zpoplatněných tarifů.

Zvýhodněná cena pro pár tarifů

V základu nabízí Google Disk 15 GB volného místa pro soubory. Jestliže chce někdo větší úložiště, musí sáhnout po nějakém z placených tarifů. Google jich nabízí celkem pět, přičemž všechny byly doposud řešeny formou měsíčního předplatného. Nově zavedené roční předplatné se však týká pouze dvou – 100 GB a 1 TB.

Tyto tarify jsou nejmenší z nabízených, nicméně i tak disponuji poměrně velkým úložistěm vhodným zejména pro jednotlivce. Jejich ceny byly doteď nastaveny na 59,99 Kč/měsíc za 100 GB a 299,99 Kč/měsíc za 1 TB úložiště. Na níže uvedeném obrázku můžete vidět, že roční předplatné se vyplatí mnohem více. Ve zkratce – dostanete dva měsíce zdarma.

Google Drive

U větších úložišť 10 TB, 20 TB a 30 TB zůstalo předplatné v měsíčních intervalech. Google se tedy nejspíše snaží zacílit na fyzické osoby a ještě více protlačit svoje nejziskovější tarify. Nutno podotknout, že zvýhodněné ceny se prozatím nezobrazují všem, a to ani ve Spojených státech.

Jak je na tom konkurence?

Budeme-li se bavit o terabajtovém úložišti mezi nejpoužívanějšími cloudy, konkurenční Dropbox nabízí v tarifu pro jednotlivce totožnou cenu jako Google Drive, tedy 9,99 dolarů měsíčně nebo 99,9 dolarů ročně. Naopak OneDrive od Microsoftu v tuto chvíli poskytuje nejspíše nejvýhodnější tarif na trhu – za 189,99 Kč měsíčně dostanete 1 TB volného místa a kancelářské služby Office.

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Marek Pospíšil

Student, jenž odmala tíhne k fotografii, autům a technologiím obecně. Minimalista a all black ninja. #iPhone7

Komentáře

Trochu kritika k článku… dole máte mix cien… raz sú v dolároch a potom v korunách. Ešte tam chýbajú eurá, aby to bolo kompletné :D
Viem, že je to ľahká matematika, ale potešilo by to prerátané, lepšie sa na to pozerá ak je všetko v jednej mene.

Marek Pospíšil

28. 12. 2016, 9:37

Díky za feedback, doteď jsem to nevnímal jako problém, ale chápu, že lepší je to v jedné měně. Díky!

Rado sa stalo. Som rád, že si sa neurazil a vieš prijať konštruktívnu kritiku. Je málo takých ľudí. Držím palce s písaním článkov.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat