Google trestá přeprodejce Pixelů

Google trestá přeprodejce Pixelů
2016-11-18T09:45:10+02:00
• 18. 11. 2016
7

Google nabízí své produkty skrze Google Store, přičemž tato služba není dostupná ve všech zemích. Proto bývá někdy docela obtížné koupit jakékoliv zařízení – hlavně v případě, když jsou dostupná jen v Obchodě od Googlu. Samozřejmě existují přeprodejci, kteří navíc zvyšují cenu, aby na tom profitovali.

Zdálo se, že Google neřeší podobnou aktivitu, ale nyní se ukazuje, že mu již došla trpělivost. V tuto chvíli má být již přes 200 případů, kdy Google zakročil proti přeprodávání telefonů Pixel. Trestem v těchto případech je zablokování Google účtu, což je citelný zásah.

přeprodejce Pixelů

Google argumentuje tím, že chce dát každému možnost si zakoupit smartphone Pixel za stejnou cenu. Nerad vidí, když se na internetu prodává s vyšší cenovkou, než ve skutečnosti je. Že Pixely nejsou dostupné v mnoha zemích, to Google teď nezajímá.

Navíc v argumentaci uvádí, že tací lidé porušují podmínky Google Store, kde je jednoznačně řečeno, že jakýkoliv produkt se nesmí přeprodávat. Díky tomu má Google pravomoc zablokovat účet toho, kdo se snaží přeprodávat zařízení zakoupené v Google Store.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jan Stavěl

20. 11. 2016, 2:55

Zakázat předprodej, to je moc hezké, ale nelegální, v Evropě zcela jistě a divil bych se, kdyby v USA nebylo. Jaksi práva Googlu se s prvním prodejem („překupníkovi“ nebo zákazníkovi) vyčerpávají. Dále již do dalšího prodeje nemá jak legálně zasáhnout.

Přemysl Vaculík : logistiku snad musí řešit všichni. Stačilo by přece nabídnout zboží za pevně stanovené ceny, nějakou tu marži pro prodejce a je to. Vždyť to tak dělá svým způsobem i Apple.
Píšu to do komentářů už několik let. Google se chová tak, jako by nechtěl Nexusy / Pixely prodávat. Naštěstí mě to může být u zadele, ten kdo nechce mé peníze, tak mě nezajímá…. ????

A to je tak těžký si vmžiku založit novej? Kdyby měl nějaký bouchače co vychcána skřípnou a daj mu nakládačku tak prosím ale takhle je to k smíchu. Nejdřív mluví tak a pak tak. Ať si ty dva předražený humusáky nechají na svém trhu a nám ať vlezou na hrb…

Přemysl Vaculík

VIP 18. 11. 2016, 11:18

Nejde jen o nový účet. Google ví, jaká platební karta byla na něj navázaná. Takže dotyčný asi bude muset použít jinou.

David Nejeral

18. 11. 2016, 12:10

Virtuálních platebních karet, které člověk nabije přes bitcoiny, se dá vytvořit kopec. Jen to ztížil. Pokud by ale chtěl zastavit přeprodeje, tak jediná funkční taktika je zprovoznit obchod v zemích kde mu nefunguje. Nemusel by řešit takovéto nesmysly.

Přemysl Vaculík

VIP 18. 11. 2016, 13:15

Musel by řešit logistiku. Co jsem se bavil s lidmi z Googlu, tak to vypadalo, že to je hlavní důvod, proč není Store u nás. Samozřejmě je nutné připočítat i servis.

Přemysl Vaculík

VIP 19. 11. 2016, 13:25

Tady je ještě druhá stránka celé věci. Proč by měl Google prodávat zde, když pro nás nemá plnou podporu – Google Now a Google Assistant. ČR je opravdu malý trh a pro Google jsou přednější jiné země.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat