Google aktualizoval verzi Compatibility Definition Document

Google aktualizoval verzi Compatibility Definition Document
2016-11-14T07:15:58+02:00
• 14. 11. 2016

Sluchátka s ovládacími prvky, zdroj: AndroidPolice

Compatibility Definition Document (dále jen CDD) vydává Google, aby výrobcům hardwaru nastavil při výrobě určitá pravidla. Tím se tak Google snaží výrobce v určitých oblastech držet zkrátka. A v minulém týdnu vyšla nová verze CDD určená pro zařízení s Android 7.0. A zajímavé novinky se týkají například USB-C nebo ovládacím prvkům na sluchátkách.

Sekce s USB-C se v dokumentu objevila vůbec poprvé. U standardu USB-C Google zmiňuje, že do budoucna bude požadovat, aby všechna zařízení s tímto vstupem podporovala všechny standardní USB-C adaptéry. Co však mnohem více rozpoutalo debatu, je doporučení, aby zařízení s USB-C nově nepodporovala metody upravující Vbus napětí. Toho si můžeme všimnout například u technologie Qualcomm Quick Charge.

fin5

Druhá změna, jak jsem již uvedl, se týká ovládacích prvků na sluchátkách. Google určil rozmezí impedance sluchátek pro jednotlivé akce. Pracoval se třemi volbami – zvýšením, snížením hlasitosti a jedním akčním tlačítkem. U některých sluchátek jsme se totiž v minulosti mohli setkat s tím, že měla mnohem více funkcí. A tyto další funkce mohly odporovat výše uvedeným rozmezím. Proto se Google rozhodl pro tato jasná doporučení. Nemělo by tak docházet k situacím, kdy ovládací prvky sluchátek fungují na dvou telefonech odlišně.

Sluchátka s ovládacími prvky, zdroj: AndroidPolice

Sluchátka s ovládacími prvky, zdroj: AndroidPolice

Obě doporučení mají za úkol snížit fragmentaci v celém ekosystému. Rozhodně se nejedná o nějaké razantní změny. Google se především snaží tímto dokumentem držet výrobce v určitých mezích. Nově se do tohoto dokumentu zakomponovala také část s USB-C. Dá se předpokládat, že přístrojů s tímto konektorem bude výrazně přibývat. I proto bylo na místě, že se společnost rozhodla tento dokument aktualizovat. Celý dokument naleznete zde.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat