Celosvětové prodeje tabletů rapidně klesají

Celosvětové prodeje tabletů rapidně klesají
2016-11-02T07:45:44+02:00
• 2. 11. 2016
4

Věci se pro globální tabletový trh nevyvíjí vůbec dobře. Je to především z neustálého poklesu prodejů, a to za posledních osm čtvrtletí. Bohužel stejná situace byla i před rokem, jako nyní ve třetím čtvrtletí tohoto roku. Nejnovější údaje z průzkumu trhu firmou IDC poukazují na rapidní pokles prodejů tabletových zařízení. Ve třetím kvartále roku 2016 se prodalo o necelých 15 procent méně tabletů, než před rokem ve stejném období. Žádný z tabletových výrobců nebyl schopen dodat více než 10 milionů kusů.

ipad_pro_001

Podle průzkumu se v tomto čtvrtletí prodalo pouhých 43 milionů jednotek, což je pokles oproti loňských 50 milionům. Údaje zahrnují veškeré typy produktů. Z toho tedy vyplývá, že se zde započítávají také tabletofony a tablety s klávesnicí.

Prodeje Applu a Samsungu klesají

Jedna z největších firem na světě, společnost Apple, dokázala za toto období prodat jen 9,3 milionů kusů iPadů. Na druhém místě se udržel korejský Samsung, jehož prodeje činily 6,5 milionů tabletů. Obě společnosti si meziročně pohoršily o 6,2 procent, respektive 19,3 procent.

Zatímco Apple a Samsung si pohoršily, Amazonu se výrazně zadařilo. Ve 3. čtvrtletí 2016 se jeho prodeje tabletů zvýšily o krásných 3,1 milionu jednotek, oproti 0,8 milionu ve stejném období loňského roku. Pro americkou společnost to tak znamená nárůst o 319,9 procent. Firmy Lenovo a Huawei dokázaly dopravit 2,7 a 2,4 milionů kusů. Obě společnosti tak uzavírají příčku prvních 5 firem. Všech pět výrobců tvoří 55,8 procent celosvětového trhu s tablety.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

po 7″ na mé měsíční zahraniční cesty jsem přešel na pracovní 10″ na čtení dokumentů a příruček a pár filmů na krátké cesty. k tomu na dlouhé cesty 5.5″ oneplus2. a uznávám, že vlastně skoro neexistuje adekvátní android náhrada za ipad, už kvůli dostupným aplikacím

David Rajchman

2. 11. 2016, 7:52

podle mě je hlavní důvod ten že nikdo nevyrobyl pořádný tablet jelikož Apple je asi jediný kdo výroby tablet se vším všudy ale nemá android a stojí 25k
pořád čekám na tablet se 7″ displejem
s820 a pořádnou baterkou bez nějaké nástavby a za normální cenu (do 15k). poslední pořádný tablet byl Nexus 7 2013.

Erik Bezeréti

2. 11. 2016, 7:09

Za sebe mohu říct, že až mi tablet doslouží (mám ho cca rok a půl), nový už si kupovat nebudu. Ten veliký boom, kdy byly tablety hrozně v módě je pryč a myslím si, že spousta lidí (včetně mě) zjistila, že ho vlastně plnohodnotně nevyužije. Na práci je pořád lepší laptop nebo stolní PC a na filmy se lépe kouká na velké televizi.

Karel Čapka

VIP 2. 11. 2016, 13:59

To mate naprsotou pravdu, ta nevyuzitelnost je celkem znacna.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat