Spotify má zálusk na konkurenční SoundCloud

Spotify má zálusk na konkurenční SoundCloud
2016-10-01T09:38:01+02:00
• 1. 10. 2016

Švédská hudební streamovací služba Spotify má podle všeho velký zálusk na konkurenční firmu SoundCloud, což mimo jiné potvrdil zahraniční server Financial Times. Jestliže by Spotify SoundCloud odkoupilo, znamenalo by to pro něj daleko širší knihovnu s hudebním obsahem. Internetová stránka pro online distribuci hudby má ve své knihovně více než 125 milionů skladeb.

spotify

V tomto případě by si švédská společnost velmi štědře polepšila, a to by se u toho de facto nemusela ani zapotit. Jen taková malá poznámka, SoundCloud chtěl své konkurenci zatopit, a tak na začátku tohoto roku spustil svou vlastní placenou hudební streamovací službu.

SoundCloud je německá distribuční platforma založená v roce 2008, která svým uživatelům umožňuje nahrávat, propagovat a sdílet zvukové stopy. Počet uživatelů, kteří službu využívají, se pohybuje okolo 200 milionů lidí, každou minutu je na servery SoundCloudu nahráno kolem 12 hodin audiostop. 

Pro firmu SoundCloud by celá akvizice měla mnohem větší smysl, ovšem zatím není nic jisté. Podle berlínského SoundCloudu není vůbec jasné, kolik by Spotify muselo za jednoho ze svých menších konkurentů zaplatit. Na začátku června roku 2016 se stejnojmenná firma dočkala od svých investorů malého dárku – investice v podobě 100 milionů dolarů. Z toho tedy vyplývá, že se celková cena společnosti pohybuje okolo 700 milionů dolarů, což je v přepočtu asi 16,8 miliardy korun. Jedním z velkých investorů byla taktéž sociální síť Twitter.

Podle spekulací je však tato částka pro Spotify nepřijatelná, neboť její hodnota činí „pouhých“ 8,5 miliard dolarů (přibližně 212 miliard korun).

Zdroje: theverge.com, byznys.ihned.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat