Huawei Nova a Nova Plus aneb střední třída bez kompromisů

Huawei Nova a Nova Plus aneb střední třída bez kompromisů
2016-09-01T12:35:49+02:00
• 1. 9. 2016

Dnes jsme se na berlínském veletrhu dočkali nových zařízení od Huawei. Dlouho se spekulovalo o představení modelu Mate 9 nebo o nástupci populárního Mate S. Místo toho nám však Huawei nadělil dva zcela nové telefony – Huawei Nova a Huawei Nova Plus, které designem prakticky vycházejí z předešlých top modelů výrobce, ale výbavou je lze řadit spíše do střední třídy. Oba modely nabízí elegantní kovový design a cílí zejména na mladé a aktivní uživatele, pro které je smartphone nezbytnou součástí života.

Huawei Nova designově připomíná Nexus 6P, akorát zmenšený na kompaktních 5 palců. Rozlišení je FullHD a krycí sklo disponuje 2.5D úpravou, která na líbivosti designu ještě více přidává. Telefon je vybaven osmijádrovým Snapdragonem 625, který je v poslední době u modelů střední třídy poměrně populární volbou. Doplňují jej ještě 3 GB RAM a úložiště nabízí 32 GB, přičemž je zde možnost rozšíření microSD kartou.

Huawei Nova

Fotoaparát na zadní straně telefonu nabízí rozlišení 12 MPx, jednotlivé pixely jsou velké 1,25 mikronu a nalezneme zde ostřící funkce PDAF a CAF. Nechybí možnost natáčení videí ve 4K. Přední kamerka má rozlišení 8 MPx. Baterie s kapacitou 3020 mAh by dle výrobce měla při průměrném používání vydržet až dva dny na jedno nabití.

Huawei již i u střední třídy sází na USB-C konektor, který zde také nalezneme, stejně jako čtečku otisků prstů, typicky na zádech. Systém je prozatím Android 6.0 Marshmallow s nástavbou EMUI 4.1, avšak měli bychom se v brzké době dočkat aktualizace na Android 7.0 Nougat.

Huawei Nova Plus

Huawei Nova Plus má sice téměř stejný název, ale při pohledu na oba telefony bychom jen marně hledali jakékoliv shodné prvky. Nova Plus designově vychází z řady Mate, což prozrazuje výrazně kulatější konstrukce a také větší objektiv fotoaparátu. Nova Plus má také FullHD displej, v tomto případě však 5,5palcový a opět s 2.5D zaoblením. Hardwarová výbava pak zůstala oproti menší novince takřka neměnná. Stejný je procesor, operační paměť i velikost úložiště.

Odlišnou částí je 3340mAh baterie a dále pak fotoaparát, který v tomto případě dostal 16MPx senzor s 1,12mikronovými pixely. Přibyla také optická stabilizace obrazu. Opět lze nahrávat ve 4K a využít filtry, které Huawei dodává se svou aplikací pro focení.

Huawei již prozradil i cenu a dostupnost, bohužel jen u jednoho z telefonů. Na český trh by se v průběhu listopadu měly dostat obě novinky, přičemž menší Nova by měla stát 9 990 korun a cena u Nova Plus bude teprve upřesněna.

Zdroj: tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat