Google spojil síly s Urban Engines

Google spojil síly s Urban Engines
2016-09-19T09:08:46+02:00
• 19. 9. 2016

Google koupil společnost Urban Engines především z důvodu dalších vylepšení týkajících se Google Maps. Urban Engines je společnost, jejíž vznik se datuje k roku 2014. Hlavním cílem společnosti je analyzovat informace o dopravě v jednotlivých městech. Informace o finančních podmínkách dohody prozatím zveřejněny nebyly.

urbanengines

Zdroj: YouTube

Urban Engines pracuje na vytvoření softwaru, který bude detailně mapovat městskou dopravu. Pro své analytické nástroje využívají téměř všechny dostupné technologie, pomocí nichž se snaží pochopit, jak se lidé dopravují v různých městech. A nástroje této společnosti využívaly další společnosti a některé městské úřady napříč celým světem. Google a Urban Engines jsou nicméně částečně propojeny již od samotného vzniku Urban Engines v roce 2014. Dva ze zakladatelů Urban Engines pro Google již dříve pracovali. Jedná se o Shivu Shivakumara a Giao Nguyena. Oba v Googlu pracovali na vysokých pozicích, než se rozhodli jít svou vlastní cestou. V Googlu jim to ale očividně neměli za zlé.

Ještě v roce 2014 Urban Engines totiž financovali ze svých peněz Eric Schmidt (výkonný předseda Googlu) nebo Ram Shriram (první investor Googlu). Na základě těchto investic se tedy dalo odvozovat, že potenciál Urban Engines byl již ve svém počátku veliký. A právě v letošním roce se Google rozhodl, že je ideální čas na to začít pracovat společně. Dostupné informace zatím hovoří o tom, že by firma Urban Engines měla pomoci týmu Google Maps pomoci lépe pochopit, jak se lidé na světě přemisťují.

Zdroj: venturebeat.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat