Google Mapy ukazují rychlostní limity a vzdálenost ve vyhledávání aktualizováno

Google Mapy ukazují rychlostní limity a vzdálenost ve vyhledávání [aktualizováno]
2016-09-13T19:10:17+02:00
• 13. 9. 2016
1

Aktualizace 19:10

Uvedená novinka níže v článku je potěšující, ale nijak převratná. Nyní se ukazuje, že beta verze aplikace nově bude ukazovat při navigování také rychlostní limity. Kromě toho se bude objevovat také aktuální rychlost (ta není k vidění na snímcích obrazovek).

nexus2cee_google-maps-speed-limit-2 nexus2cee_google-maps-speed-limit-1

Novinka se objevila u několika uživatelů. Bohužel nemáme jakékoliv informace, jestli se rychlostní limity budou týkat i jiných zemí než USA, aspoň nyní. Je docela pravděpodobné, že se později dočkáme i u nás. Rozhodně se jedná o zalepení nedostatku aplikace Google Map. Nyní zůstává otázkou, jestli navigace bude také upozorňovat na překročení rychlosti.

Původní článek 15:50

Opět vám přinášíme zprávy o tom, jak se Google snaží urychlit uživatelům život a přináší nám funkce, jež jsou sice jednoduché a minoritního rázu, ovšem mohou uživatele potěšit. Dnes přibyla novinka v Google Mapách, která uživatelům ihned ukáže, kolik kilometrů / mílí jsou vzdáleni od vyhledávaného místa. S čímž už několik verzí nazpět počítáme.

nexus2cee_googlemaps-screenshot-1

V dřívějších verzích už totiž některé stringy (části kódu) naznačovaly, že uživatelé hned vedle položek seznamu uvidí i aktuální vzdálenost. Samozřejmě se počítalo s přepočítáním do kilometrů a mílí. Záleží pak, co má daný uživatel přednastaveno.

Pokud chcete mít též nejnovější verzi aplikace Google Map, máte dvě možnosti. Buď si stáhnout nejnovější verzi ze serveru APK Mirror, nebo se přihlásit jako beta tester v Obchodu Play.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Tomáš Divíšek

14. 9. 2016, 1:07

Vzhledem k tomu, že Waze začalo ukazovat rychlostní limity nedávno i u nás, myslím že tady to bude stejné :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat