Siri hovořící česky spatřena v nejnovější betě macOS

Siri hovořící česky spatřena v nejnovější betě macOS
2016-08-05T18:49:10+02:00
• 5. 8. 2016

Hlasová asistentka Siri je tu s námi již několik let. Bohužel stále nehovoří naším jazykem, což značně omezuje její použití v našich podmínkách. Minulý rok v lednu trochu svitla naděje, že se brzy dočkáme, protože byl objeven v systému překlad některých částí Siri. Nyní se v nejnovější betaverzi macOS Sierra objevuje tato hlasová asistentka v českém jazyce.

siri-cesky-macos-03 siri-cesky-macos-02

Nejedná se však o plně funkční asistentku hovořící česky, nýbrž zatím jen o rozhraní v našem rodném jazyce. Je to však zároveň velmi nadějné, že se již brzy dočkáme plnohodnotné Siri v češtině. Hovoříme zde sice o systému macOS pro počítače, pokud by však hovořila Siri na něm česky, uměla by jistě i na mobilním iOS. Oficiálně zatím nic potvrzené není, nové jazyky Apple zpravidla ohlašuje na keynote.

siri-cesky-macos-tit

Seznam jazyků, kterými Siri hovoří, můžete nalézt zde. Je jich již vcelku dost a tak je klidně možné, že opravdu na podzim se dostane i na češtinu. Navíc pokud se pozorně podíváte, tak seznam se vztahuje k iOS verze 9. Na podzim však vyjde iOS 10. Krom češtiny uživatelé hlásí stejnou situaci také u polštiny, maďarštiny a rumunštiny.

Zdroje: 9to5mac.com, muj-ipad.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat