Google Now karty již brzy v Chromu

Google Now karty již brzy v Chromu
2016-08-18T09:46:56+02:00
• 18. 8. 2016

Google si poslední dobou pohrává s dvěma aplikacemi, s nimiž má očividně velké plány. První z nich je Google Now, kde se dočkáváme velmi výrazných změn, jako nové taby a funkce. Druhou je pak velmi populární prohlížeč Chrome, jenž má nyní dostat část z funkčnosti Google Now. V podstatě se jedná o integraci karet a „stories“, kdy se však uživateli dostane vícero možností.

ntp

Možná si říkáte, že takovou funkcionalitu ve svém prohlížeči zatím nemáte, ovšem opak je pravdou. Ve všech verzích – developer, beta i stable, jsou již umístěny flagy, které lze aktivovat. V betě i vývojářské verzi již vše funguje, i když nutno podotknout, že chyby se stávají a funkce nejsou stoprocentní. Stabilní verze pak nabídne možnost aktivovat si flag, ale nová záložka se, alespoň prozatím, zhroutí. Nicméně se jedná o příjemné zpestření standardní nové záložky v prohlížeči.

A jak jsem slíbil, není to vše. Pokud si na developer verzi povolíte novou funkci, někteří uživatelé ji už mohou mít aktivní od začátku, máte možnost si vybrat, co se vlastně bude zobrazovat. Ať už se jedná o personalizované stránky, ty nejvíce pročítané aktuálně uživateli, či samotnou integraci Google Now karet. Flag, jenž je nutno aktivovat, se nazývá – Show content snippets on the New Tab Page.

2016-08-17-22.59.50 2016-08-17-22.24.05

Nakonec už zbývá jen dodat, že ne vše je opravdu na 100 % funkční, a některé funkce nemusí dělat to, co by reálně měly. Ve stabilní verzi se pak nedoporučuje tento flag aktivovat, naopak developer verze má integraci velmi dobře připravenou a funguje nejlépe.

logo-app Prohlížeč Chrome – Google Google Inc. Zdarma ANDROID logo-app Chrome Beta Google Inc. Zdarma ANDROID logo-app Chrome Dev Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat