V Tokiu vynalezli telefonní obal s kolečky zajímavost

V Tokiu vynalezli telefonní obal s kolečky [zajímavost]
2016-08-18T09:31:55+02:00
• 18. 8. 2016
1

Telefonní obaly jsou dnes vcelku monotónní s jednou zásadní funkcí – mají ochránit telefon před pádem. Univerzita v Tokiu se ale pokusila tento typ příslušenství, v rámci výzkumu kinetických schopností chytrých telefonů, odlišit. I proto se tedy skupina 4 výzkumníků rozhodla přidělat ke krytu kolečka. Tato kolečka ale mohou uživateli v mnoha oblastech paradoxně zpříjemnit provoz zařízení.

Screen-Shot-2016-08-12-at-11.47.43-PM

Foto: geeksnewlab.com

Celý kryt byl vyrobený v 3D tiskárně a byl testován na telefonu Nexus 5. Samotný kryt nabízí uživateli několik nových způsobů, jak může se svým zařízením pracovat. Zařízení může v případě důležité notifikace k uživateli přijet.

Za poměrně zajímavý koncept se jeví také možnost probuzení uživatele. V okamžiku, kdy zazvoní budík, senzory přístroje zpozorní. Jakmile uživatel posune ruku nad přístroj, ten mírně popojede od uživatele. Poté se majitel přístroje musí skutečně probudit, aby budík nakonec vypnul. Jedná se tedy o nový způsob kontroly probuzeného uživatele. U dnešních aplikací jsou běžné například lehké matematické příklady nebo hádanky.

Kromě těchto vychytávek jsou kolečka také poměrně přesná v měření vzdáleností. Pokud si uživatel chce například do pokoje zakoupit noční stolek, může využít kryt ke změření požadovaných rozměrů. Ostatně, aby vám vše bylo jasnější, podívejte se na video níže.

Výsledky výzkumu bychom se měli dozvědět až v říjnu letošního roku. Již nyní ale přišla celá skupina s poměrně zajímavým konceptem, který má samozřejmě od reálného produktu hodně daleko.

Zdroj: geeksnewslab.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Ján Valkovič

18. 8. 2016, 17:35

Meranie vzdialenosti by mal lepsie zvladat projekt Tango, resp. telefony s podporou tejto technologie.
Ale viem si predstavit, ze by sa tam namontovali este 2 kolieska, naprogramovalo sa prislusne SDK a bola by z toho platforma na pretekarske „auticka“ riadene AI. Telefony maju slusny vypoctovy vykon, slusnu baterku a kopu senzorov (asi hlavne gyroskop) :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat