Android 7.0 Nougat – nové čtvrtletní aktualizace

Android 7.0 Nougat – nové čtvrtletní aktualizace
2016-08-23T07:27:07+02:00
• 23. 8. 2016

Po vydání hlavní stabilní verze jakéhokoliv systému se přijde na chyby a nedostatky, kterých si vývojáři nevšimli. V podstatě se jedná o menší pravidlo, které se objevuje u Androidu, iOS i Windows Phone. Vždy se něco objeví, jakmile dojde k masovému rozšíření. Výjimkou není ani nejnovější Android 7.0 Nougat, který byl oficiálně uvolněn včera pro vybraná zařízení od Googlu.

čtvrtletní aktualizace

Dalo se předpokládat, že v horizontu měsíců se objeví třeba Android 7.1, ale právě v tomto ohledu Google mění zaběhnutý nahodilý systém aktualizací. Dříve totiž nešlo jednoduše předpovědět, kdy dojde na vydání verze, která bude řešit nedostatky té stabilní.

Google oficiálně oznámil, že přechází s novým Androidem na čtvrtletní aktualizace, které budou opravovat zásadní chyby v systému a budou také obsahovat vylepšení. Již nyní například pracuje na čtvrtletní aktualizaci, která bude dostupná, aspoň podle nastíněného plánu, již za 3 měsíce. První dojde k uvolnění v rámci Developer Preview programu, zřejmě se jí dočkají i ti, co jsou zapojeni do bety.

Pravděpodobně na Vánoce dojde k uvolnění stabilní verze, ale tím si zatím nikdo není jist. Na druhou stranu bude docházet k uvolňování po čtvrtletí. Taktéž se neví, jestli bude docházet k iteraci číslování – možná následující aktualizace bude značena jako 7.1 nebo 7.0.1.

Vedle tohoto nového způsobu zde budou stále bezpečnostní aktualizace, které vycházejí každý měsíc. Samozřejmě se objevuje otázka, co na to výrobci. U nich zpravidla není taková frekvence k vidění.

Zdroje: phonearena.com, android-developers.blogspot.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat