Google Plus 8.3 – komentáře s podporou fotografií?

Google Plus 8.3 – komentáře s podporou fotografií?
2016-07-21T08:38:30+02:00
• 21. 7. 2016

Google Plus rozhodně není sítí duchů a Google se i nadále snaží ji rozvíjet jak jen to jde. Dnes se bohužel nedočkáváme přílišných změn, ovšem po inspekci kódu bylo zjištěno, že hlavní novinky se k nám teprve budou blížit. Jak tedy už sám nadpis článku napovídá, jedná se o komentování pomocí obrázků či zjednodušené ovládání pro moderátory komunit.

Vizuální změna v dnešní aktualizaci je pak vidět níže. Očividně tlačítka „Send feedback“ a „Help“ nebyla absolutně důležitá a tak došlo k jejich odstranění. To je v podstatě vše a můžeme se vrhnout na to důležité.

nexus2cee_2016-07-20-16.37.20 nexus2cee_2016-07-20-16.37.12

Stará verze nalevo; nová napravo

Komentář pomocí obrázků

Google Plus je v určitém rámci velmi jednoduchá síť. Žádné speciální funkce nebo hromady zbytečností. Prostě jen příspěvek, který můžeme sdílet, komentovat nebo mu dát +1. Ovšem mnoho změn se ještě chystá a někteří už velmi dlouho prahnou po možnosti odpovědět na příspěvek pomocí obrázku. A to už od té doby, kdy se naše oblíbená červená sociální síť dostala na světlo světa.

Redakce Android Police objevil náznaky v samotném kódu. První část nepřímo poukazuje na notifikace, která uživateli oznamuje, že příspěvek byl okomentován obrázek – „Komentováno pomocí obrázku„. Velmi pravděpodobně se toto budeme moci dočíst nejen v notifikacích, ale i například ve starším vzhledu webové verze Google Plus.

Druhá část naopak obsahuje pouze – „Nahrávání„. Bohužel to jsou všechny útržky, s nimiž momentálně pracujeme. Můžeme však už nyní odhadovat pár věcí. Zaprvé, vzhledem k tomu, že chybí například nahrávací tlačítko a další části, zřejmě se brzy této možnost nedočkáme. Zadruhé, starší webová verze se možná dočká zobrazování obrázků jako komentářů, ale s velkou pravděpodobností se nedočkáme možnost nahrávání.

To může být i zároveň jeden z nových taháků, jak přimět více uživatelů přejít na nový vzhled, který je zatím rozpracovaný a stále můžeme nalézt nesrovnalosti nebo nedokončené části, jež bychom velmi rádi využívali už nyní.

Usnadnění pro správce komunit

Moderování komunit na sociální síti může být někdy těžká, ale především zdlouhavá práce. Přeci jen se najdou méně kvalitní příspěvky od uživatelů, kteří například zbytečně zamořují a otravují ostatní spamem nebo nechtěnou reklamou. Moderátoři tak musí zakazovat a mazat vše více méně manuálně a procházet klidně na tucty příspěvků denně. To se má změnit.

Hned první část obsahuje možnost odmítnou všechny čekající příspěvky od určitého uživatele – „Reject all [jméno] pending posts. Moderátor má tak k dispozici opět trochu šikovnější nástroj, s nímž může svou komunitu spravovat jednodušeji. Co se druhé části týká, částečně navazuje na první, ovšem ukrývá hned tři funkce najednou – „Remove, report & ban„.

Zde asi není příliš třeba dodávat, že moderátor bude mít možnost odstranit, nahlásit nebo přímo zablokovat určitého uživatele. Velmi přísná funkce pro správce, kteří ji jistě ocení.

Jako vždy musím dodat, že to, o čem vám píší, se nakonec nemusí ve veřejné verzi vůbec objevit. Stále se jedná „jen“ o rozbor kódu. Novinky se mohou a nemusí objevit ve finální verzi. 

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat