PayPal končí na Windows Phone, BlackBerry a Fire OS

PayPal končí na Windows Phone, BlackBerry a Fire OS
2016-05-27T07:28:43+02:00
• 27. 5. 2016

Přichází další rána pro mobilní Windows a BlackBerry. PayPal se totiž rozhodl skoncovat se svou aplikací pro zmíněné platformy. Velkým překvapením však je, že PayPal k zániku odsoudil i aplikaci pro Fire OS od Amazonu, který běží kromě neúspěšných telefonů Fire Phone i na tabletech Kindle Fire. K úplnému ukončení pak dojde 30. června.

K situaci se PayPal vyjádřil jen stručně na svém blogu, kde společnost informuje o nové verzi aplikace, přičemž poslední odstavce jsou věnovány právě ukončené podpoře. Jedná se prý o těžké rozhodnutí, které společnost učinila v rámci investování většího úsilí do vývoje zbývajících aplikací.

PayPal

Zároveň zde PayPal zmiňuje alternativní způsoby, kterými lze službu využívat i bez aplikace. Uživatelé Windows Phone a Windows 10 Mobile mají možnost využívat PayPal v prohlížeči Internet Explorer, případně Microsoft Edge. V případě, že používají Outlook.com, lze zde využít plugin umožňující zasílání peněz přímo z emailové schránky.

Pro uživatele s telefony BlackBerry zbývá možnost provádět peer-to-peer platby v aplikaci BBM. Ti, kteří používali PayPal na produktech od Amazou, mají zřejmě smůlu a situace na ně bude mít nejhorší dopad, jelikož zde PayPal ani nezmiňuje možné alternativy, poněvadž žádné ani nejsou.

Po ukončení podpory těchto systémů se chce PayPal více věnovat zbylým dvěma aplikacím pro iOS a Android. Společnost se stále snaží přicházet s inovacemi a zdokonalovat způsoby pro správu peněz a digitální platby, jelikož se toto odvětví neustále rozšiřuje a stává se čím dál více populární.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat