Asus na Computexu představil malého robota s názvem Zenbo

Asus na Computexu představil malého robota s názvem Zenbo
2016-05-31T07:40:37+02:00
• 31. 5. 2016

Společnost Asus představila na letošním Computexu novou řadu telefonů Zenfone 3, ale to není vše. Asus totiž představil úplnou novinku, a to malého robota s názvem Zenbo.

Tato nová hračka na první pohled vypadá spíše jako kříženec vysavače a tabletu, ale název hračka není možná na místě. Zenboo má být robotický pomocník, který má poskytnout pomoc, zábavu a také společnost. Cílovou kategorií pro toto zařízení by měli být především malé děti a starší lidé, kterým by měl robot například připomínat léky.

aSUSZenbo-840x611

Prezentační video tohoto produktu je trochu přitažené za uši, především pak v hlasové interakci, kterou má Asus zcela vlastní, a nepoužívá již vyspělejší hlasové výstupy jako například Google. Sami se můžete podívat níže na prezentační video robota Zenbo, ale i kdyby robot od Asusu zvládal plnohodnotně jen polovinu inzerovaných věcí, tak by měl zajisté velký úspěch.

Co tedy umí Zenbo reálně ? Dokáže rozpoznat členy rodiny a hledat je v domácím prostředí, hlasově připomíná vaše upomínky a události v kalendáři, vypráví příběhy a přehrává hudbu či videa. Co se hlasových příkazů týče, tak by neměl mít problém s jednoduchými dotazy, které zvládne vyhledat na internetu, jako je televizní program nebo recepty.

Největším problémem však pro naši lokalizaci bude zvládnutí češtiny, což zatím zcela nezvládají ani vyspělejší hlasové asistentky. Další velkou budoucností pro tohoto robota by mohla být možnost připojení k chytré domácnosti, a tím pádem by se robot stal jejím centrem.

stažený soubor

Zenbo bude stát 599 dolarů, což je v přepočtu přibližně 14 500 korun, a dle mého názoru to není nijak přemrštěná cena za novinku. Datum, kdy se robot začne prodávat, bude oznámeno v budoucnu, a kdy se dostane k nám a hlavně s českou lokalizací je zatím pouze ve hvězdách.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat