Ochutnávky #25 – Huawei P9

Ochutnávky #25 – Huawei P9
2016-04-12T07:40:11+02:00
• 12. 4. 2016

Dnes k nám do redakce dorazil velice očekávaný model Huawei P9, který se sice dá v České republice pouze předobjednat teprve od 8. 4, ale my jsme již jeho 32GB bílou variaci dostali k otestování.

Huawei P9

Na přední straně je telefon osazen 5,2″ displejem o rozlišení 1920 x 1080 pixelů, což generuje výsledný obraz o jemnosti 423 ppi, na povrchu tohoto displeje se ještě pro jeho ochranu nachází sklo, Corning Gorilla Glass 4. Nad displejem nalezneme přední fotoaparát o rozlišení 8 Mpix a po pravé straně se nachází senzory okolního světla a reproduktor telefonu, ve spodní části nalezneme již jen logo společnosti Huawei.

Huawei P9 Huawei P9

Pokud telefon otočíme, dostáváme se v horní části na dva fotoaparáty od společnosti Leica o rozlišení 12 + 12 Mpix a pod fotoaparáty nalezneme čtečku otisků prstů. Co se týče konektorů, tak ty jsou všechny umístěny na spodní hraně telefonu spolu s hlavním reproduktorem, společnost Huawei u svého modelu samozřejmě zvolila již novější konektor, a to USB typu C.

Huawei P9 Huawei P9

Huawei P9 Huawei P9

Huawei P9 Huawei P9

Uvnitř této očekávané vlajkové lodi tepe osmijádrový procesor HiSilicon Kirin 955, o taktu 2,5 GHz a pro grafické účely se zde nachází grafický čip Mali-T880, co se operační paměti týče, tak ta dosáhla u této variace na 3 GB. Pro ukládání dat zde bylo zvoleno úložiště o velikosti 32 GB s možností rozšíření až na 128 GB pomocí microSD karty. Po softwarové stránce telefon startuje na Androidu 6.0 (Marshmallow) s mírnou nástavbou od společnosti Huawei.

Huawei P9 Huawei P9

První dojmy z Huawei P9 jsou více než kladné, hlavně designové zpracování, které je do posledních detailů opravdu vypiplané, telefon perfektně padne do ruky a opravdu je vidět, že držím telefon v hodnotě 14 990 Kč. Co se týče fotoaparátu, tak jsem také mile překvapen, ale zde je ještě na závěry velice brzy, a však na první pořízené fotky se můžete sami podívat níže. Pokud vás telefon zaujal, můžete se těšit na recenzi, jak v textové podobě, tak i v podobě videa.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat