Noční fototest Huawei P9 vs. Galaxy S7

Noční fototest Huawei P9 vs. Galaxy S7
2016-05-02T18:25:37+02:00
• 28. 4. 2016
4

V dnešním článku si porovnáme fotoaparáty dvou novinek, a to konkrétně Huawei P9 a Samsungu Galaxy S7 edge. A jelikož ve dne by to asi nebylo tak zajímavé, protože za dobrého světla fotí dobře skoro každý nový telefon, nafotili jsme pár snímků v noci. Použili jsme jak automatický režim, tak i speciální nastavení nočního módu s dlouhou expozicí.

Huawei P9 vs. Galaxy S7

Na začátek trochu teorie. Huawei P9 je vybaven dvěma fotoaparáty na zadní straně pyšnící se nálepkou Leica. Samsung pak používá jeden fotoaparát. Rozlišení je v obou případech stejné – 12 MPx. Největší rozdíl je ve světelnosti. Ta činí u Huawei f/2,2, zatímco Samsung nabízí výbornou hodnotu f/1,7. Velikost pixelu je lepší také v případě Samsungu s hodnotou 1,4 um oproti 1,25 um u P9. Parametry jasně vítězí Samsung, jaká je však realita? Dokáže Leica porazit Samsung?

Huawei P9 vlevo X Samsung Galaxy S7 edge vpravo

Automatický režim

Začneme první scénou, na automatické nastavení a focení bez stativu. To je situace, jak bude běžný uživatel fotografovat. Zde jasně vychází jako vítěz Galaxy S7, kde mu velmi pomáhá nižší clona a trochu i optická stabilizace. Huawei zde doplácí především na světelnost f/2.2. Délka expozice je totiž téměř stejná.

Huawei P9 Samsung Galaxy S7 edge

Druhá scéna byla focena jen z ruky na automatický režim. Zde Samsung trochu zaváhal a fotka z Huawei je definitivně ostřejší a méně rozpitá. Navzdory tomu u Samsungu máme více světla.

Huawei P9 Samsung Galaxy S7 edge

Manuální režim

Oba telefony nabízejí režim Pro, kde lze spoustu věcí nastavit. Huawei umožňuje nastavit expoziční čas až na 30 sekund, zatímco Samsung na 10 sekund. To však vůbec není mínus pro Samsung, protože vzhledem k nízké světelnosti těch deset sekund bohatě stačí. Na snímcích níže Huawei snímal asi 25 sekund, u Samsungu jsem pak nastavil 1/4 sekundy. Opět se zde projevuje menší neduh Samsungu, který má tendenci detaily rozmazávat.

Huawei P9 Samsung Galaxy S7 edge

Úplná tma

Nyní se dostáváme do situace úplné tmy. Nejdříve jsem tuto scénu vyfotil automatickým režimem. Huawei zde má téměř černý snímek, u Samsungu ale lze něco pozorovat.

Huawei P9 Samsung Galaxy S7 edge

Pokud se přepneme do manuálního režimu, tak i při nastavení nejdelší možné délky expozice nedosáhneme u Huawei výsledků jako u Samsungu. A to právě u S7 stačilo 8 sekund.

Huawei P9 Samsung Galaxy S7 edge

Huawei P9 vs. Galaxy S7 – závěr

Z mého testu bych jako vítěze zvolil Galaxy S7. A to i přesto, že Huawei P9 dokáže při velmi dlouhé expozici přes dvacet sekund vytvořit líbivější snímek. V praxi však bude málokdo fotit telefonem ze stativu s expozičním časem přes 20 sekund. Navíc pokud je úplná tma, tak zde stejně vytvoří lepší fotku konkurent. Tím pádem je Samsung v běžném životě mnohem použitelnější, vyfotí totiž velmi hezké snímky i při držení pouze v ruce.

Další snímky, jak fotí tyto smartphony ve dne, hledejte v našich recenzích: Huawei P9 a Galaxy S7 edge.

Za zapůjčení zařízení Samsungu Galaxy S7 Edge děkujeme obchodu T.S. Bohemia, kde je můžete zakoupit.

LOGO_TSBOHEMIA

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Daniel Rokos

Je celkem trapné někoho obviňovat z takových blbosti, když fotky mluví jednoznačně za sebe, na tom porovnání není co vymýšlet a především večer jsou fotky zcela jasně vítězné pro s7

Daniel Rokos

28. 4. 2016, 20:04

Ani se nedivím že vyhrál Samsung.Hlavní sponzor Dotekománie.

Petr Buček

28. 4. 2016, 9:03

uvítal bych více fotek a trošku delší test… z mého pohledu si huawei chtějí koupit lidé hlavně kvůli foťáku a proto mi nepřijde jednoznačně označit Samsung jako vítěze.oba mají co do sebe a to právě dle mého názoru mělo být v tomto článku zohledněno. poslední dobou mi přijde že články jsou jen aktuality a ne články… zkuste na tom zapracovat. diky.

Petr Kropáč

28. 4. 2016, 7:36

Měl jsem vždycky Note (II,4 )potom jsem na zkoušku a taky kvůli designu koupil Huawei P8 a musím uznat, že to je super telefon. Dlouho jsem čekal na P9 ale nakonec se po letech vracím do stáje Samsungu s S7 edge. Ale řada P od Huawei je bezesporu top.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat