Google Kalendář získává „inteligentní“ cíle

Google Kalendář získává „inteligentní“ cíle
2016-04-14T07:45:31+02:00
• 14. 4. 2016

Všichni to známe. Zavolá vám šéf, manželka (přítelkyně), přátelé a během nepostřehnutelné chvíle musíte nosit v hlavě velkou kupu informací. Dříve se tyto informace začaly zapisovat třeba na papír a nyní přichází Google. Ten se ještě více zaměřil na aplikaci Google Kalendář, která tak svým uživatelům přináší novou funkci nazvanou cíle. Mají nám usnadnit život. Je tomu skutečně tak?

Google Kalendář Google Kalendář Google Kalendář Screenshot_2016-04-13-18-03-57 Screenshot_2016-04-13-18-04-18 Screenshot_2016-04-13-18-09-20

Pokud se podíváme na snímky obrazovek výše, funkce se vám po spuštění aplikace ihned sama připomene. Pak už stačí projít jednoduchý tutoriál, kde je přednastaveno pár základních aktivit, navíc máte možnost vytvořit si vlastní. Po zadání aktivity se vás aplikace zeptá, v jakém časovém intervalu chcete tuto událost (úkon) připomínat. Vše se pak vygeneruje automaticky a poté, co splníte vámi zadaný cíl, stačí kliknout na položku v Google Kalendáři a odsunout ji doprava. Tím ji označíte jako vyřízenou.

Osobně se mi tato funkce líbí. Prakticky během necelé minuty je vše nastaveno, vy ani nestačí mrknout okem a už se můžete opět pustit do práce, kterou jste měli rozdělanou. V tomto případě nejde o šetření času uživatele, což je vlastně i vedlejší produkt, ale spíše o inteligentní připomínání různých úkolů, úkonů a povinností, které se mohou či nemusí opakovat. V zásadě bych tuto funkci mohl přirovnat k té malé sponce, jež všichni z dřívějších verzí Microsoft Office Word pamatujeme – osobně ji mám rád do dnes.

Vše je automaticky vyřešeno a Google Kalendář vám tak pomáhá nezapomenout, třídit a ještě mnohem více. Opět nám Google ukazuje, že dokáže do svých aplikací přidávat nové funkce, jež opravdu stojí za to.

Goals complete_FINAL Goals create_FINAL

Odkazy na animaci 1, animaci 2

Goals defer_FINAL Goals reschedule_FINAL

Odkazy na animaci 1, animaci 2

Výše dávám k dispozici ještě nějaké oficiální obrázky s animacemi, které vše ukazují na výbornou. Abyste si však mohli představit, oč přesně jde, můžete se podívat na video níže, nebo přejít na webové stránky APKMirror, kde je nejnovější verze Google Kalendáře uchována – instalujte na vlastní riziko.

logo-app Kalendář Google Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroje: plus.google.com, gmail.googleblog.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat