Remix OS přichází s beta verzí

Remix OS přichází s beta verzí
2016-03-03T13:21:33+02:00
• 3. 3. 2016
5

Čínská společnost Jide Technology, která stojí za výrobou prvního desktopového počítače se skoro čistým Androidem, vydala 1. března 2016 Beta verzi svého free systému Remix OS. Nová verze získala mnoho užitečných funkcí a oproti Aplha je více použitelnější.

remix

Beta verze se dočkala mnoha hlavních vylepšení. Nyní můžete Remix OS nainstalovat na harddisk. Dříve bylo možné ho jen mít na flešce. Další výraznou změnou je nyní i podpora 32bitového procesoru. Díky funkci UEFI, nadstavbě BIOSu, si z osobního počítače můžete udělat dual boot. OTA funkce zase umožní updatovat systém přímo v samotném systému a nebudete si muset stahovat novou verzi v jiném systému a instalovat ji znovu.

Remix OS 2.0 je postaven na Android 5.1 Lollipop. Bohužel zde chybí Google Play Store. Proč doposud tento důležitý prvek nebyl implementován, můžeme jen spekulovat. Avšak je zde možnost si ho neoficiální cestou stáhnout a využívat Remix OS naplno.

Pro instalaci samotného systému potřebujete podle výrobce alespoň 8GB flash disc 3.0. Podle příspěvků uživatelů na xda-develpoers.com však stačí i USB typy 2.0. Po spuštění sytému si stáhnete GMS Installator, naistalujete ho a spustíte.  Poté kliknete na „One-click to install Google Services“. Po nainstalování přejdete do nastavení, do kolonky aplikace. Otevřete si Google Play Services a Google Service Framework a vymažete doposud uložená data. Následně restartujete systém a v něm spustíte prohlížeč, ve kterém si najedete na Google Play Store, a už se pouze přihlásíte, zaktualizujete a můžete naplno využít Remix OS.

Remix-OS-2.0

Po prvním spuštění je systém pomalejší, po dalším zapnutí však pracuje extrémně rychle. Problémy pro systém nastávají ve chvíli, kdy instalujete aplikace z Play Storu a zároveň provádíte jinou operaci. Tyto dvě činnosti Remix zatím nezvládá. Na používání Androidu a PC si musí uživatelé chvíli zvykat, jelikož veškeré aplikace jsou přizpůsobeny pro mobilní zařízení ovládaná dotykem, nikoli pro počítače ovládané myší a klávesnicí. I přesto je používání tohoto sytému svižné a pohodlné. Je jednoduchý na naučení a vizuálně vypadá pěkně. Po odstranění některých nedostatků to bude veliká konkurence pro další OS.

Zdroje: liliputing.com, kickstarter.com, jide.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Nevím proč, ale obchod play mi nefunguje. nainstaloval jsem ho dle návodu, vymazal ty dvě položky a resetnul. Apku sice spustím, ale nepřihlásím se. Internet v prohlížeči funguje normálně.

Karel Čapka

VIP 5. 3. 2016, 10:21

Jeslti mohu poradit. Tak bych opět vymazal data z obou aplikací – reset – poté jít do prohlížeče a zadat play store – přes prohlížeč se dostanete do Play Store a pak už by to mělo fungovat.

Pokud to nepůjde, odinstalujte vešekeré k tomuto potřebné aplikace, resetujte, stáhněte znovu aplikaci z odkazu, naistalujte i druhou položku, vymažte data, resetujte – běžte do prohlížeče – zadajte Play Store a mělo by to jít.

Žádné starší PC, které bych chtěl „oživit“ REMIXem, nemám.
Navíc takové staré PC zabírá moc místa a má velkou spotřebu.
Proto bych preferoval RemixOS pro ARM – bohužel tam se mi zase zdá hardware od Jide málo výkonný.
Na Čínských webech jsou k mání ARMová MiniPC docela slušných parametrů (osmijádrová CPU, …) a i se slušnou paletou portů (4x USB, HDMI, microUSB, ethernet, audio IN, SPDIF, …) za příznivé ceny.

Upřednostňoval bych tedy možnost instalace RemixOS na alternativní ARM hardware (64bit octacore).
A jeho následné připojení k TV + bezdrátová klávesnice a myš.
Nebo případně ke staršímu monitoru + kabelová klávesnice a myš. To bych doma našel. Staré 32bitové PC ne.

No som skúšal alpha verziu a tam mi chýbal práve Play Store a prečo tam nie je? To je jednoduché. Výrobcovia, ktorý chcú dať PlayStore do svojich zariadení musia byť googlom nejako certifikovaný a platiť tuším nejaké poplatky. Takže preto zrejme nie je defaultne v systéme, čo je ale veľká škoda.

Karel Čapka

VIP 3. 3. 2016, 20:39

Avsak mate moznost si ho doinstalovat. Navod je v clanku. ;) Hodne by me zajimalo, zda jsou ty poplatky tak zavratne, nebo tomu brani neco jineho :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat