Polovinu příjmů z mobilních her tvoří 0,19 % hráčů

Polovinu příjmů z mobilních her tvoří 0,19 % hráčů
2016-03-26T10:53:43+02:00
• 26. 3. 2016
5

Společnost Swrve v průběhu února sbírala data hráčů a přišla se zajímavou statistikou. Ve výsledku došlo k zjištění, že polovinu příjmů za mobilní hry generuje pouze 0,19 % hráčů. Oproti loňskému roku dále došlo k nárůstu počtu hráčů, kteří ve hrách utrácí peníze. V současnosti se jedná o 64 % uživatelů.

app-games

Vývojáři her na mobilní zařízení stále nejčastěji podporují obchodní model freemium. Ten spočívá v tom, že si uživatelé stáhnou z obchodu aplikaci zadarmo. Během hraní však často narazí na situace, kdy se mohou malou platbou v samotné aplikaci posunout ve hře dále. A podle průzkumu od výše uvedené společnosti došlo v současnosti k nárůstu výdajů na tyto in-app platby ze 3 dolarů na 24,66 dolarů (597 Kč) za měsíc.

Dle průzkumu zaplatí 64 % uživatelů ve hře pouze jednou za měsíc. Pouze 19 % hráčů se rozhodne pro 2 platby za měsíc. Můžeme zde tedy vypozorovat velký propad mezi jednotlivými platbami ve hrách. Podle Swrve jeden hráč provede za měsíc 1,8 platby v průměru za 13,82 dolarů (334 Kč). Zajímavé je také to, že 2,5 % všech plateb přesahuje hodnotu 50 dolarů (1 211 Kč). Tyto vysoké platby pak v segmentu mobilních her zajišťují 17 % příjmů.

nakupy_v_aplikacich

Rozdělení počtu nákupů v aplikacích, zdroj: venturebeat.com

Mobilní hry se pomalu dostávají pod kůži všech uživatelů chytrých telefonů. Oproti tradičním počítačovým/konzolovým hrám je zde rozdíl především v použitém modelu. Uživatelé si na mobilní platformě pomalu zvykají na to, že i za tyto hry je třeba zaplatit nějakou částku. Ostatně v diskuzi se můžete vyjádřit i vy, zda si raději za aplikaci zaplatíte v obchodě, nebo proti stanovenému modelu in-app plateb nic nenamítáte.

Zdroje: venturebeat.com, androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Jaroslav Loskot

26. 3. 2016, 19:14

Na hraní jsou jiné a vhodnější hračky, než telefon či tablet… Ceny za mobilní hry se pomalu vyrovnávají těm konzolovým/počítačovým ale nedosahují ani 1/10 hloubky, propracovanosti natož grafického zpracování těch ,,velkých“ (o on-line nemluvě). Proč tedy do toho sypat prachy a níčit si krční páteř a zrak…?

Jan Tříska (jan27t)

26. 3. 2016, 12:36

Spíš se snažím vyhnout se placení ve hře. Počkat a neurychlovat něco za peníze. Ale když mi někdy nic jiného nezbývá, tak si to zaplatím a nic proti tomu nemám. Chápu, že si každý musí nějak vydělávat.

Martin Flegr

26. 3. 2016, 11:17

Já obojí. Třeba vývojáři např. Tanků nebo Heartstone si nějakou tu kačku zaslouží ;-)

Jiří Pleskot

26. 3. 2016, 10:58

Ve hře jsem si nikdy nic nekoupil. Ale koupil jsem si placenou hru.

Lukáš Guhl

VIP 26. 3. 2016, 11:56

Jsem na tom naprosto stejně :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat