Wolfram Cloud přichází na Android

Wolfram Cloud přichází na Android
2016-02-18T07:55:45+02:00
• 18. 2. 2016

O webové aplikaci Wolfram Alpha jste již určitě slyšeli. Je to služba, která dokáže odpovídat na dotazy položené uživatelem. Snadno tak lze zjistit, jaké je sté desetinné číslo pí. Vše je navíc zobrazeno přehledně graficky a většinou je i uveden postup, jak se k výsledku dopracovat. Tuto službu využívá také například Siri  při položení složitějšího dotazu, který není možné jednoduše vyhledat.

nexus2cee_Screen-Shot-2016-02-16-at-16.00.26-728x297

Cílem Wolframu není ovšem pouze zobrazování sportovních statistik nebo řešení domácího úkolu, ale i seriózní vědecká práce. Využijí jej především odborníci na matematiku a fyziku, kde Wolfram dokáže provádět pokročilé výpočty a simulace.

Ovšem jedinou možností, jak pokročilé rovnice do Wolframu „dostat“, bylo pořízení aplikace Mathematica, která ovšem v závislosti na požadované licenci přišla na několik desítek tisíc korun. Před měsícem ovšem Wolfram přišel s novinkou a představil službu Wolfram Cloud. Ta umožňuje programovat jako v aplikaci Mathematica, ovšem celé prostředí běží pouze ve webovém prohlížeči a jediným požadavkem je být zaregistrovaný uživatel.

nexus2cee_unnamed2

Nyní ještě přibyla i aplikace pro Android, která umožňuje spouštět právě simulace ze služby Wolfram Cloud. Navíc veškeré výpočty probíhají na serverech Wolframu, takže není potřeba mít ani ten nejvýkonnější mobilní procesor, abyste se dostali k výsledkům své práce, za relativně rozumnou dobu.

Aplikace je nyní stále ve fázi beta, tudíž se může stát, že bude docházet k pádům nebo nebudou dostupné servery pro výpočty. Pro vyzkoušení a základní práce stačí mít účet zdarma, pro profesionální použití nabízí Wolfram placený účet, ovšem s mnohem více možnostmi použití.

logo-app Wolfram Cloud Wolfram Group Zdarma ANDROID logo-app Wolfram Cloud Developer Zdarma iOS

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Čollák

Student Střední průmyslové školy. Rád cestuje, hlavně vlakem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat