Pomocí pásku Pegaré můžete platit s hodinkami Pebble

Pomocí pásku Pegaré můžete platit s hodinkami Pebble
2016-02-21T17:27:17+02:00
• 16. 2. 2016
1

S novým páskem Pegaré pro hodinky Pebble můžete pomocí NFC čipu vykonávat bezkontaktní platby. Pokud vlastníte chytré hodinky Pebble, které mimochodem nemají systém Android wear, můžete si k nim v dohledné době dokoupit pásek Pegaré, ve kterém je zabudovaný NFC čip. Vaše hodinky pak budou umět snadné bezkontaktní platby stejně jako Apple Watch nebo Samsung Gear S2.

pebble

Pebble hodinky k platbě můžete použít bez mobilního telefonu nebo platební karty. Navíc pásek samotný je v mnoha barevných variantách, takže si můžete vybrat podle svých preferencí. Na první pohled je pásek od původního nerozeznatelný. Pouze se liší přidaným NFC, které ale nevidíte, a na konci pásku je ukrytý usb konektor pro dobíjení.

Pegaré je chráněno i proti nechtěným platbám. Samotný NFC čip je snímatelný terminálem až od 4cm vzdálenosti a při nasazování hodinek na ruku musíte zadat čtyřmístný pin. Po sundání hodinek ze zápěstí nelze jimi zaplatit, tzn. že s hodinkami zaplatíte jen tehdy, když je máte na ruce a zadali jste pin.

pebble1

Aby byly hodinky vyrobeny a distribuovány zájemcům, potřebuje společnost Fit Pay vybrat na Kickstarteru 117 tis. dolarů (ke 16.2.). Cílová částka se zřejmě vybere (120 tis.), jelikož zbývá 22 dnů. První kusy pásku Pegaré budou distribuovány v červnu tohoto roku. A jakými platebními kartami bude možné platit? Pro náš evropský trh se jedná o společnosti Visa a Mastercard.

Zdroje: kickstarter.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Je to zavisle na bance? Nebo proste staci ze ma clovek VISA kartu a pujde to vsude, kde je podporovana bezkontaktni platba?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat