Lenovo Vibe P1 – po verzi Pro přebírá štafetu Turbo

Lenovo Vibe P1 – po verzi Pro přebírá štafetu Turbo
2016-02-14T10:35:52+02:00
• 14. 2. 2016

Práce nad novým nástupcem modelu Vibe P1 Pro úspěšně dokončila společnost Lenovo a bez velkých fanfár jej oficiálně přestavila pod názvem Vibe P1 Turbo. Důvodem může být, že provedené změny oproti předchůdci nejsou až tak rozsáhlé, jak byste mohli očekávat. Budoucí majitelé v podstatě pocítí větší komfort jen v jediné části. Novinka převzala převážnou část specifikací, takže půjde o další zařízení do počtu.

Lenovo P1 Turbo (1)

Opět se dostává na scénu 5,5palcový displej s Full HD rozlišením, kterému kryje záda osmijádrový procesor Snapdragon 615 od Qualcommu, grafický čip Adreno 405 a 3GB operační paměť RAM. Telefon si vysloužil větší úložiště, které již nemá kapacitu 16 GB, ale rovnou dvojnásobnou. Tedy 32 GB včetně podpory paměťových microSD karet až do výše 128 GB. Přední panel doplňuje 5megapixelová kamerka pro milovníky selfie snímků.

V zadní části je zabudovaný 13megapixelový senzor fotoaparátu, duální přisvětlovací LED dioda a velkokapacitní baterie o velikosti 5 000 mAh. Ta navíc podporuje funkci rychlého nabíjení Quick Charge 2.0 vázanou k čipové sadě. Samozřejmě nechybí podpora dual-SIM, sítí 4. generace nebo čtečka otisků prstů. Po stránce softwaru běží pod Androidem ve verzi 5.1 Lollipop. Prodejní cena zhruba vychází na 263 eur (tj. cca 7 113 Kč) a k dispozici máte šedou, stříbrnou, zlatou verzi.

Lenovo P1 Turbo (2)

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat