Acer předinstaluje služby od Microsoftu do svých zařízení, stejně jako 74 dalších výrobců

Acer předinstaluje služby od Microsoftu do svých zařízení, stejně jako 74 dalších výrobců
2016-02-11T21:12:42+02:00
• 12. 2. 2016
4

V loňském roce se Microsoftu podařilo uzavřít partnerství se Samsungem, LG, Sony a mnoha dalšími výrobci, kteří na svá zařízení instalují před uvedením do prodeje užitečné aplikace redmondské společnosti. Jedná se především o aplikace sady Microsoft Office, ale i další z populárních aplikací, které Microsoft na Androidu nabízí.

Kromě výše zmíněných výrobců spolupracuje Microsoft podobným způsobem celkem se 74 dalšími výrobci. Ti na své smartphony či tablety předinstalují vybrané aplikace od Microsoftu. Posledním přírůstkem do této skupiny výrobců je i Acer.

microsoft-android-applications

Acer nyní prohlásil, že od druhé poloviny letošního roku začne do svých telefonů a tabletů instalovat aplikace od Microsoftu. Konkrétně se bude jednat o Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, OneDrive, a Skype. Ačkoliv se jedná o velice užitečné aplikace a využití naleznou u většiny uživatelů, kteří si telefon s těmito službami zakoupí, někteří mohou namítnout, že se jedná jen o další zbytečný bloatware, který zabírá místo na úložišti a kdo o tyto aplikace má zájem, si je může stáhnout z Google Play.

Nelze popřít, že již nyní jsou nejen telefony od Aceru při koupi „zaplácané“ všelijakými nepotřebnými a pochybnými aplikacemi, které opravdu jen překáží a většinou je ani nelze odinstalovat. Aplikace od Microsoftu jsou však něco trochu jiného. Osobně je nazývám jako užitečný bloatware, protože jsou sice předinstalované a někomu mohou vadit, ale je daleko pravděpodobnější, že zákazník využije služby Microsoftu, než nějaké jiné řešení, jako například WPS Office.

Každopádně i přes mou preferenci služeb od Microsoftu považuji za lepší způsob nechat telefon zcela čistý a místo toho aplikace nabízet například při prvním spuštění telefonu, kdy by si každý mohl vybrat, které z těchto aplikací si přeje nainstalovat. Zbytek by v telefonu zkrátka nebyl, což možná není výhodné pro vývojáře a výrobce telefonů, ale potěšilo by to mnohem početnější skupinu, kterou jsou samotní uživatelé.

Zdroje: zdnet.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Petr Figala

12. 2. 2016, 8:41

Možná tak na tabletu a stejně jen Word a exel, zbytek pro mě nepoužitelný.. Skype od doby co je pod Microsoftem nepoužívám, nestojí za nic.. Na mobilu mi stačí bezpečně mnohem menší kancelářský balíček od Googlu

Jiří Pleskot

12. 2. 2016, 7:08

Ach jo… Takže pokud chcete telefon bez bloatware tak už zbývá jen Nexus a iPhone.

Martin Flegr

12. 2. 2016, 8:46

Sony umožňuje tyto aplikace odinstalovat ;-)

Lukáš Biel

12. 2. 2016, 9:31

Jakejkoliv telefon jde rootnout a vše odinstalovat.
Tyhle věci mě nikdy neštvaly, je mi úplně jedno, co je v telefonu předinstalovaný, stejně vždy vše vyhážu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat