Apple Music je na vzestupu. Za půl roku nasbíral 10 milionů předplatitelů

Apple Music je na vzestupu. Za půl roku nasbíral 10 milionů předplatitelů
2016-01-17T18:50:03+02:00
• 17. 1. 2016

V dnešní době je streamování hudby velikým byznysem, který za poslední roky neustále roste. Společnost Apple se ke streamování hudby dostala poměrně pozdě, až v červnu roku 2015. Ale po jejím nástupu začíná být zřejmé, že si vydobude svou pozici mezi konkurencí.

Podle článku ve Financial Times Apple Music překonal deset milionů předplatitelů za půl roku. Dosáhnout takovéhoto čísla trvalo lídrovi ve streamování hudby Spotify šest let, než dosáhl na taková čísla. Spotify je však stále ve vedoucím postavení s více než dvaceti milióny předplatitelů a sedmdesáti pěti milióny měsíčních posluchačů. Apple skočil na druhé místo a na třetí odsunul aplikaci Deezer, která má necelých šest a půl miliónu předplacených odběratelů. Na čtvrté místo se posunul Tidal s miliónem předplatitelů. Podle výpočtů, založených na těchto výsledcích, se Apple Music může stát největší streamovací službou někdy v roce 2017.

Takto rychlý růst není překvapující, jelikož Apple Music bylo spuštěno zároveň ve sto zemích světa. Apple je známý díky svému byznysu v iTunes a uživatelé jsou přes něj zvyklí kupovat písničky. Společnost též dělala reklamu nové streamovací službě svým stovkám miliónům zákazníků přes jejich zařízení, avšak jen jedno procento z nich si zakoupilo předplatné. Apple též nabádá své zákazníky k vyzkoušení tříměsíční lhůty zdarma, avšak teprve čas ukáže, kolik z nich doopravdy přejde na plnou verzi bez reklam.

Bez ohledu na to, jak dobře platforma Applu roste, tak streamování hudby se stane dominantním způsobem, jak konzumovat hudbu. Podle dat z Nielsen Music poklesl počet stažených alb v roce 2014 o devět procent a prodeje jednotlivých songů klesly o dvanáct procent. Poptávka po streamování hudby narostla o padesát procent na 164 miliard přehraných skladeb za rok.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat