Microsoft obejde operátory a vydá aktualizace pro Windows 10 Mobile i bez jejich schválení

Microsoft obejde operátory a vydá aktualizace pro Windows 10 Mobile i bez jejich schválení
2015-12-29T09:15:07+02:00
• 29. 12. 2015

Telefony zakoupené u operátorů mají jednu zásadní nevýhodu a tou jsou aktualizace, které pro takováto zařízení častokrát přicházejí se značným zpožděním oproti telefonům, které jsou k dostání v běžných e-shopech a dalších prodejnách. Není to však vina výrobce, nýbrž samotného operátora, který aktualizaci obdrží včas, ale s jejím vypuštěním mezi zákazníky nijak nespěchá.

To se však Microsoft s Windows 10 Mobile snaží změnit a zatím se mu to daří. Zástupce amerického operátora AT&T potvrdil, že Microsoft opravdu může vypustit do světa aktualizaci, aniž by bylo třeba její schválení jednotlivými operátory. Tím pádem je možné vydávat například opravné aktualizace pro všechny uživatele současně, takže ani ti, kteří zakoupili telefon u operátora, nebudou muset vyčkávat o několik dnů či týdnů déle.

windows-10-smartphones

Již dříve se o tomto tématu hovořilo, nicméně nyní je již vše oficiálně potvrzené i ze strany samotných operátorů. Microsoft tímto krokem také dává značně najevo, že pojem Windows 10 jako služba myslí naprosto vážně a hodlá přinášet pravidelné aktualizace, které budou kromě oprav chyb pravidelně přinášet nové funkce. Všichni uživatelé se tedy nově dočkají nových funkcí současně, bez ohledu na to, kde a kdy telefon zakoupili.

Bohužel toto se netýká přechodu současných telefonů s Windows Phone 8.1 na Windows 10 Mobile, to bude poslední aktualizace, která vyžaduje schválení od operátorů, kvůli ovladačům hardwaru. Stejně tak ani budoucí aktualizace firmwaru se nevyhnou kontrole u operátorů právě kvůli testu funkčnosti ovladačů.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat