SCRABBLE – desková hra v telefonu aneb modernizujeme staré časy

SCRABBLE – desková hra v telefonu aneb modernizujeme staré časy
2015-10-02T07:45:14+02:00
• 2. 10. 2015

Zajímalo by mě, zda ještě existuje někdo, jenž se nikdy nesetkal se hrou Scrabble. Velmi často jsem ji hrával s rodinou a bylo zajímavé sledovat, jaká slova se dají vymyslet či složit. Také taktizování a pozorování protihráčů má něco do sebe a to se ani v této zdigitalizované verzi nemusí změnit.

scrabble

Přeci jen hru trochu uvedu a poté rozvedu. Scrabble je principiálně velmi jednoduchá hra na pochopení, ovšem pro mladší jedince se může stát náročnější, než zprvu vypadá. Vtip je v tom, že dostanete na začátek hry náhodně vylosovaná písmenka, ze kterých následně musíte skládat slova.

Aby to nebylo tak suché, měli byste je umisťovat na nejlepší místa na hrací desce, kde poté můžete získat různé bonusy. Písmena totiž mají svou hodnotu a políčka na hrací desce je umožní znásobit – například 2x či 3x celá hodnota slova nebo písmena, které leží na daném bonusu.

K tomu ještě musíte brát ohled na položená slova ostatními hráči, můžete například využít jejich slov k tvoření vlastních. V podstatě oddechová logická hra může zabavit celou rodinu a učit naše menší přemýšlet a tvořit slova.

To vše je v modernizované verzi obaleno do poměrně pěkného kabátu a navíc máte možnost chatovat, pokud osoba, s níž hrajete, je třeba někde úplně jinde, než vy. Bohužel v aplikaci nenajdete češtinu, to ale nemusí být na škodu. Můžete například učit mladšího sourozence cizímu jazyku a užít si přitom zábavu.

logo-app SCRABBLE ELECTRONIC ARTS Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat