Lenovo na IFA – rozšíření série Vibe, nové phablety a Yoga Tab 3 s vestavěným projektorem

Lenovo na IFA – rozšíření série Vibe, nové phablety a Yoga Tab 3 s vestavěným projektorem
2015-09-03T15:16:40+02:00
• 3. 9. 2015
1

Společnost Lenovo na Berlínském veletrhu také ukázala několik svých novinek a většinou se jedná opravdu o velmi zajímavé produkty. Kromě nových telefonů Vibe S1, P1 a P1m došlo u na phablety řady Lenovo Phab. Úhlopříčka jejich displejů je ovšem tak velká, že ačkoliv se ještě jedná o telefony, svou velikostí je lze klidně považovat za menší tablety. Další zajímavou novinkou je i tablet Yoga Tab 3, který má vestavění projektor.

IFA2014.Berlin_Lenova10

Lenovo Vibe S1

Telefon Vibe S1 je model, který cílí především na milovníky selfies, neboť se nad jeho Full HD displejem nachází rovnou dvě kamery. Hlavní z nich má rozlišení 8 MPx, ta druhá disponuje rozlišením 2 MPx. Díky dvojici kamer lze do snímku zachytit i hloubku scény, což následně umožní například dodatečné ostření na libovolné místo ve fotografii. Lenovo má údajně také aplikaci, která z pořízeného snímku dokáže odstranit předměty či dokonce lidi, kteří vám v záběru překáží.

Lenovo_VIBE_S1_bila

Na zádech se pak nachází hlavní fotoaparát s rozlišením 13 MPx, vedle nějž nalezneme ještě duální přisvětlovací LED diodu. Dále telefon nabízí osmijádrový procesor MediaTek MT6752, který má k dispozici ještě 3 GB paměti RAM. Vnitřní úložiště poskytuje 32GB prostor a pokud by vám ani to nestačilo, lze ho rozšířit až o 128 GB pomocí microSD karty.

Lenovo_VIBE_S1_DualCamera

Dále telefon podporuje LTE, současně lze používat dvě SIM karty a použitý software je Android 5.0 Lollipop. Výdrž toho všeho zajišťuje baterie s kapacitou 2 500 mAh. Na českém trhu bude telefon k dostání od prosince za cenu 9 999 Kč včetně DPH.

Lenovo Vibe P1

Vibe P1 je taktéž zajímavý model, sice nemá dvě selfie kamery, ale nabízí také jednu zajímavou funkci, která stojí za povšimnutí. Na první pohled zaujme elegantní kovové provedení a velký 5,5palcový displej krytý sklem Gorilla Glass 3.

735_vibe-p1-hero-01

Ona zmiňovaná zajímavost spočívá v baterii, která má kapacitu 5000 mAh a tudíž má telefon kapacity na rozdávání. A to doslova. Telefonem lze totiž nabíjet ostatní zařízení pomocí USB. Z telefonu lze tedy udělat přenosnou powerbanku a na cestách se o přebývající energii můžete podělit s kamarády, nebo si můžete dobít svá další zařízení.

Hlavní fotoaparát má rozlišení 13 MPx. Interní úložiště poskytuje prostor o velikosti 32 GB, to lze dále rozšířit o 128 GB pomocí paměťové karty. Telefon taktéž disponuje čtečkou otisků prstů, která se nachází v tlačítku na spodní části pod displejem. Předpokládaná cena za telefon by se měla pohybovat okolo 6 700 Kč.

Lenovo Vibe P1m

Model P1m je levnější varianta modelu P1. Nabízí pětipalcový HD displej s rozlišením 1280 x 720 pixelů, výkon obstarává čtyřjádrový MediaTek MT6735 a k dispozici má ještě 2 GB RAM. Kapacita interního úložiště je 16 GB, opět je možné rozšíření pomocí paměťové karty.

25f_lenovo-p1-and-p1m

Baterie na tom v porovnání s P1 není také nijak špatně a poskytuje kapacitu 4000 mAh. Fotoaparát nabízí pouze 8 MPx. Telefon by měl být odolný proti stříkancům vody, zcela voděodolný však není. Cena za tento model je přijatelná,  přepočtu přibližně 3 900 Kč.

Lenovo Phab

U modelové řady Phab sází Lenovo na ty, kterým ani současné úhlopříčky nestačí, a tak se rozhodlo jít ještě dál a u modelu Phab nabízí obří 6,98palcový displej s rozlišením 1280 x 720 pixelů. Mít telefon ještě o 0,02 palce navíc, byl by z něj tablet.

lenovo-launch-phab-big

Hardwarová výbava ovšem není moc oslnivá, operační paměť má pouze 1 GB a vnitřní úložiště 16 GB, lze ho však rozšířit paměťovou kartou. Baterie s kapacitou 4 250 mAh by vzhledem k horšímu rozlišení mohla stačit. Telefon podporuje LTE a systém je Android 5.0 Lollipop. Cena byla stanovena na 4 300 Kč bez DPH, telefon by se měl dostat i do ČR.

Lenovo Phab Plus

Phab Plus je o něco lépe vybavený model, stále nabízí obří displej, ale i přes slovo Plus v názvu má oproti modelu Phab menší displej, jehož velikost se zastavila na 6,8 palce a rozlišení je Full HD. Nad displejem se nachází 5MPx selfie kamera, fotoaparát na zádech telefonu disponuje 13MPx rozlišením s autofokusem, vedle se nachází duální LED blesk.

Lenovo-Phab-Plus_

Výkon obstarává osmijádrový Quaclomm Snapdragon 615, ten má k dispozici ještě 2 GB paměti RAM. Vnitřní úložiště poskytuje 32GB prostor, opět jej lze rozšířit pomocí microSD karty. Telefon taktéž podporuje LTE a lze v něm používat dvě SIM karty. Baterie má kapacitu 3500 mAh, což zrovna u Lenova není mnoho. Do prodeje se telefon dostane s cenovkou 7 300 Kč bez DPH.

Lenovo Yoga Tab 3

Řeč přišla i na tablety, Lenovo ukázalo celkem tři varianty tabletu Yoga Tab 3. Nejvybavenější z nich nese označení Yoga Tab 3 Pro a nabízí desetipalcový IPS displej s rozlišením 2560 x 1600 pixelů. Poháněn je čtyřjádrovým procesorem Intel Atom x5-Z8500, který má k dispozici ještě 2 GB RAM. Vnitřní úložiště má 16 GB, lze ho však rozšířit paměťovou kartou.

LenovoTab3Pro_DSC2206

Hlavní fotoaparát má rozlišení 13 MPx, selfie kamerka má 5 MPx. Operační systém v tabletu je Android 5.1. O výdrž zařízení se bát nemusíte, v útrobách je integrovaná baterie s obrovskou kapacitou 10 200 mAh. Tablet zaujme i vzhledem, vyroben je z kovu a na zádech nalezneme pravou kůži.

Jednou z nejzajímavějších vlastností tabletu je projektor zabudovaný ve stojánku, přičemž výstup je ve válcovité oblasti.

Lenovo-Yoga-Tab-3-Pro-10-inch

Další dva tablety se jmenují Yoga Tab 3 8″ a Yoga Tab 3 10″. Již z názvu lze tedy odvodit, jak jsou na tom obě novinky s velikostí displeje. Výbava obou tabletů je téměř totožná. Oba mají i přes rozdílné úhlopříčky stejné rozlišení, 1280 x 800 pixelů. Oba tablety běží na Androidu 5.1.

Další hardwarová výbava také příliš nezaujme. Tablety jsou poháněny čtyřjádrovým procesorem Snapdragon 210 a oba mají 1 GB RAM. Interní úložiště má 16 GB. Ve válcové oblasti nalezneme otočný 8MPx fotoaparát, co stranách pak reproduktory Dolby Atmos 3D. Menší z této dvojice disponuje baterií o kapacitě 6 200 mAh, větší model dostal 8 400mAh baterii.

932015123853PM_635_lenovo_yoga_tablet_3_8_inch_lte Yoga-Tab-3-Header

Za menší variantu s Wi-Fi zaplatíte 4 900 Kč, k dispozici bude i verze s LTE a to za cenu 5 800 Kč. Větší varianta je k dostání taktéž ve dvou verzích, model pouze s Wi-Fi vyjde na 5 800 Kč, varianta s LTE pak na 7 200 Kč. Do prodeje se obě novinky dostanou v listopadu.

Zdroje: theinquirer.net, gadgets.ndtv.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Doma Janstovi

8. 9. 2015, 20:56

Nějaký nášlapaný nástupce Lenovo Vibe Z2 pro. Nebude? Velký výkon super výdrž a hw parametry?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat