iPad Pro má údajně 4 GB RAM

iPad Pro má údajně 4 GB RAM
2015-09-10T13:45:27+02:00
• 10. 9. 2015

Apple je znám již dlouhou dobu tím, že si nějak nezakládá na velikosti operační paměti. Například telefony iPhone měly již od roku 2012 stále stejnou velikost a to konkrétně 1 GB. Až nyní iPhone 6s má prý kapacitu dvojnásobnou. Podobná situace panovala i u tabletů iPad. Až vloni přišel iPad Air 2, který přinesl také 2 GB RAM. A nyní iPad Pro má nabídnout ještě více.

ipad pro2

A to dokonce celé 4 GB operační paměti. Tento údaj nebyl sice včera při představování řečen, zmiňuje ho ale tisková zpráva společnosti Adobe. Ta totiž vydá nový Photoshop přímo pro iPad Pro. Takto velká kapacita operační paměti je u iOS zařízení vskutku neobvyklá. Pravděpodobně ho ale iPad Pro využije při plnohodnotném multitaskingu dvou běžících aplikací vedle sebe a při náročnějších činnostech. Možná že i pro zpracování dat z Apple Pencil se bude tolik RAM hodit.

ipad pro

Celkově má být iPad Pro velmi výkonné zařízení. Zatím nevíme, kolik jader či na jaké frekvenci běhá jeho procesor Apple A9X. Víme jen, že má být výkonnější než 80 procent všech přenosných zařízení za poslední rok i v porovnání s notebooky. Na obrázku výše pak vidíme porovnání nárůstu výkonu od prvního iPadu.

Nepřehlédněte: Apple představil nové iPady – iPad Pro a iPad mini

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat