Gigaset vstupuje na trh se smartphony, představil hned 3 zařízení

Gigaset vstupuje na trh se smartphony, představil hned 3 zařízení
2015-09-02T18:55:10+02:00
• 2. 9. 2015
4

Gigaset, bývalá divize společnosti Siemens, nyní vstupuje na trh s chytrými telefony. Na veletrhu IFA představil rovnou tři zástupce řady Gigaset ME.

gigaset-me

Všechny tři telefony jsou na tom s výbavou velice dobře a míří do vyšší třídy. Konkurovat mohou například značkám jako jsou Xiaomi, OPPO, ZTE nebo OnePlus.

Gigaset ME

Gigaset ME je prvním a také hlavním zástupcem řady ME a nabízí takové specifikace, které telefon z většiny řadí do vyšší třídy. Na přední straně se nachází pětipalcový displej s FullHD rozlišením. Výkon obstarává procesor Snapdragon 810, ten má k dispozici ještě 3 GB paměti RAM a velikost vnitřního úložiště činí 32 GB.

Gigaset-ME (1)

Mobilní fotografy potěší přítomnost 16MPx kamery na zadní straně, vpředu se nachází kamerka s rozlišením 8 MPx. Výdrž zajišťuje baterie s kapacitou 3000 mAh. Pro její nabíjení slouží konektor USB typu C na spodní straně telefonu.

Telefon má v sobě také spoustu všelijakých senzorů – senzor srdečního tepu, krokoměr, UV senzor a čtečka otisků prstů na zádech pod fotoaparátem. Cena telefonu je v přepočtu 12 700 Kč.

Gigaset ME Pure

Gigaset ME Pure je mírně odlehčená varianta předchozího modelu, přesto na tom není se specifikacemi nijak špatně. ME Pure nabízí stejný displej jako ME, rozdíl přichází s procesorem. Zde nalezneme pouze Snapdragon 615, paměť RAM má velikost 2 GB a interní úložiště je poloviční, tedy 16 GB.

Gigaset-ME-Pure

Aby zákazníkům nebylo líto, že jsou o nějaké ty funkce ošizeni, nabídne Gigaset u tohoto modelu větší baterii a to dokonce s kapacitou 3320 mAh. Neměl by tedy být problém vydržet s telefonem alespoň dva dny na jedno nabití. Cena je v přepočtu přibližně 9 500 Kč.

Gigaset ME Pro

Největší a nejvybavenější model, to je Gigaset ME Pro. Nabídne velký 5,5palcový displej, procesor má stejný jako základní model, tedy Snapdragon 810, paměť RAM má opět 3 GB a nezměnilo se ani interní úložiště, to nabídne 32 GB prostoru. Někteří spekulují dokonce o verzi s 5GB pamětí RAM, ta ovšem není oficiálně potvrzena.

Gigaset-ME-Pro

Pro fotografy je připraven fotoaparát s rozlišením 20 MPx, baterie s kapacitou 4000 mAh také není vůbec špatná. Cena by se měla pohybovat okolo 14 900 Kč.

Všechny tři novinky mají systém Android ve verzi 5.1.1 Lollipop. Zajímavostí je pak šuplík na SIM kartu. Ten po vysunutí nabízí dva otvory, z nichž jeden je jen a pouze pro SIM kartu, u toho druhého si lze vybrat, co do něj vložíte. Buď druhou SIM kartu, nebo microSD kartu, což je celkem zajímavé řešení. Všechny modely mají taktéž čtečku otisků prstů. Na Evropský trh by se měly telefony dostat v brzké době.

New-line-of-Gigaset-ME-smartphones-are-unveiled-in-Berlin

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Vladimír Jícha

3. 9. 2015, 10:45

To řešení se slotem na buďto druhou SIM nebo SD kartu mají už několik let některý čínský telefony. Je to řešení dost debilní. Potřebuju 2 SIM i SD slot. Takže takhle udělaný telefon u mě nepřipadá v úvahu.

Je mi jasný, že při ceně přes 10 000 Kč je naprosto klíčový ušetřit 50 korun za 3 sloty a dát tam jenom 2…

Petr Hošek

2. 9. 2015, 19:16

Konkurence xiaomi, to už si snad děláte srandu ne, ani cenou, natož vykonem??? už vidím ty prodeje.

René Zavadil

2. 9. 2015, 19:02

Tech prodejcu Android telefonu uz je tolik, ze rozhodnuti pro nektereho z nich je bud cena a nebo pridana hodnota. U Gigasetu je to co?

David Pilař

2. 9. 2015, 19:31

Upřímně sám netuším, těch výrobců je opravdu nepřeberné množství, takže když chce někdo zaujmout a prosadit se, tak se musí sakra snažit..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat