Projekt ARA – nevydařený vtip o testu pádem aktualizováno

Projekt ARA – nevydařený vtip o testu pádem [aktualizováno]
2015-08-20T22:35:01+02:00
• 20. 8. 2015

Aktualizováno 22:33

Původní informace o nesoudržnosti modulů při testu pádem byla mylná, respektive tým stojící za projektem ARA to myslel jako vtip. Ve skutečnosti jen došli na lepší řešení a vypuštěním dané informace chtěli jen ohlásit novinku netradičním způsobem. Asi netušili, co zapříčiní. Za celý den se objevilo několik desítek až stovek článků poukazující na technickou nedokonalost projektu ARA.

Nyní vše vysvětlili na Twitter účtu a dodávají, že na svém humoru zapracují. Uvidíme tedy, na co lepšího přišli.

Screenshot_1

Původní článek 8:53

Ke konci roku 2013 Motorola oznámila projekt ARA, který má přinést modulární smartphone, u něhož si budete moci vyměňovat jednotlivé moduly. Letos jsme se dočkali několika novinek v rámci vývoje, přičemž mělo dojít i k oficiálnímu prodeji, byť jen ve vybrané zemi.

project-ara

Bohužel dojde ke zdržení, jelikož se objevily poměrně zásadní technické komplikace. Respektive mobil jako takový funguje, ale jakmile dojde na trochu tvrdší zacházení, rozpadne se. Právě tohoto se bál nejeden nadšenec konceptu modulárního smartphonu od Goolu.

Problém se skrývá v samotném způsobu uchycení modulů. Využívají se elektropermanentní magnety, které jsme vám již dříve popsali. Jedná se o funkční technologii, ale jakmile dojde na pád mobilu na zem, magnety neudrží moduly a ty se uvolní z konstrukce.

Pokud by se jednalo o regulérní pád na zem z výšky 1,5 metru, dalo by se to pochopit, ale problém je zřejmě větší. Pravděpodobně stačí i menší náraz, jenž zapříčiní „rozpad“ mobilu.

ara3

Již nyní tvůrci projektu uvádí, že momentálně mají k dispozici lepší technologii na uchycení modulů. Samotné elektropermanentní magnety už nebudou využívány.

Bohužel to znamená, že celý projekt se odsouvá na příští rok. Datum oficiálního prodeje není známé, na to si budeme muset počkat, až vyřeší základní konstrukční nedostatek.

Zdroje: engadget.com, phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat