ICQ ukazuje rozdíl mezi uživateli Androidu a iOS

ICQ ukazuje rozdíl mezi uživateli Androidu a iOS
2015-08-21T12:15:02+02:00
• 21. 8. 2015

Aplikaci ICQ budou znát spíše ti starší stejně jako já. Tento komunikační nástroj je stále poměrně dosti používán a nyní se tým stojící stále za jeho vývojem rozhodl zveřejnit menší statistiku, která porovnává androidí a iOS uživatele. Ačkoliv všem možným nenávistným postojům je však leccos dosti podobné.

icq-1

První, co vývojáři rozhodli porovnat, jsou zařízení, na kterých jejich aplikace běží. U uživatelů iPhonů vede model 5S, hned za ním 4S a až poté nejnovější iPhone 6. Ve světě Androidu naopak vede zcela jasně Samsung, který zabírá hned dvě první příčky. Pořadí tak vévodí Galaxy S3, na krk mu dýchá Galaxy S4 a třetí příčku získal telefon Moto G XT1033 Claro Dual od Motoroly.

icq-2

Bez samolepek si mnozí nedokáží představit, byť jen jednu, zprávu mezi svými přáteli a blízkými. Zde iOS uživatelé nejraději používají samolepku polibku, zatímco androjďáci kytici ve tvaru srdce. Samozřejmě by to nebyl svět internetu, kdyby na některé ze příček nebyla roztomilá kočička, nyní zde máme rovnou dvě a ještě zamilované.

icq-3

Třetí měřenou hodnotou je volání, respektive oblíbenost hlasových a obrazových hovorů. Vyšlo najevo, že uživatelé nakousnutého jablka mají pouze 4% rozdíl, 52 % raději pouze volá a 48 % využívá k hovoru i obraz. U zeleného robůtka je však poměr znatelně jiný. Jedná skoro až o dvě třetiny uživatelů ku jedné, konkrétně pak 62 % uživatelů využije možnost mít video hovor.

icq-4

U použitých tapet se procenta opět trochu liší. Celých 96 % iOS uživatel si vybere tapetu z knihovny, 2 % si nechá základní a 2 % využijí svou vlastní galerii. U Androidu jsou uživatelé „kreativnější“. Celých 16 % si totiž vybere tapetu ze své galerie, 2 % si nechá přednastavenou a 81 % si ji vybere z knihovny.

icq-5

Jako poslední si uvedeme, jak moc a které přesně sítě využívají daní uživatelé. Samozřejmě Wi-Fi s přehledem vyhrává a u obou skupin jsou čísla velmi podobná (iOS – 64 %, Android – 66 %). U 3G sítí vedou zákazníci Androidu o celých 5 %. Avšak u sítí LTE je rozdíl poměrně znatelný (iOS – 10 %, Android – 3 %). Zbývá nám už jen síť 2G, na které provozovat hovory musí být opravdu peklo, zde mají obě skupiny 3 %.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat