Google, Samsung a LG – nové strategie v aktualizacích Androidů aktualizováno

Google, Samsung a LG – nové strategie v aktualizacích Androidů [aktualizováno]
2015-08-07T10:25:40+02:00
• 7. 8. 2015
1

Aktualizováno 7. 8.

Google již představil svůj plán bezpečnostních aktualizací společně s novými podmínkami týkajících se podpory pro Nexusy. Taktéž jsme se dozvěděli, že podobný systém zavádí i Samsung. Nyní zde máme další společnost v podobě LG.

I tento výrobce startuje program na rychlejší rozesílání bezpečnostních aktualizací do svých smartphonů s Androidem. Taktéž bude spolupracovat s operátory, aby se přizpůsobili novému postupu. Díky tomuto programu bude bezpečnost zařízení udržována na nejvyšší úrovni. LG nevybočuje z řady a slibuje měsíční intervaly. Bohužel jsme se nedozvěděli, kterých mobilů se to bude týkat a jak dlouho bude tato podpora poskytována.

Původní článek 5. 8.

Nedávno jsme vás informovali o bezpečnostním problému v Androidu. V tomto případě je nutné opravit problém přímo v systému. Google na to reaguje dvěma způsoby. V tom prvním jsme se dočkali nové aktualizace Androidu, která nese označení LMY48I a bude prvně dostupná pro Nexus 5 a Nexus 6. Ta řeší výše zmíněný problém a bude dostupná během několika dnů.

ximg_55b75a8cde059.png.pagespeed.ic.gQqULCKWw9

Druhý způsob je trochu razantnější a rozhodně si Google zaslouží pochvalu. Nově budou vznikat měsíční bezpečnostní aktualizace pro Nexusy, díky čemuž bude moci Google rychleji reagovat na hrozby. Samozřejmě se to netýká jen Nexusů. Informace o bezpečnostních problémech bude nadále zasílat partnerům, aby taktéž mohli konat.

Na to reaguje Samsung, který taktéž uvedl, že nově zavede program na rychlejší bezpečnostní aktualizace. Bohužel tento výrobce nebyl více konkrétní. Netušíme, jestli se to bude týkat všech smartphonů a jak dlouho bude poskytovat tyto aktualizace systému.

Kromě těchto pozitivních zpráv Google zveřejnil nové podmínky aktualizací pro Nexusy. Již dříve se o těchto pravidlech spekulovalo, a v podstatě dochází k potvrzení. Google stanovil, že Nexus zařízení budou získávat běžné aktualizace po dobu dvou let. Bezpečnostní opravy budou posílány po dobu 3 let od představení zařízení nebo 18 měsíců od zakoupení v Obchodě Play.

Aktualizováno

Google právě vypustil nové verze Androidů pro Nexusy řešící výše zmíněný problém. OTA aktualizace přijde na zařízení v dohledné době.

Pro zařízení Nexus 7 [2013] (Mobile) a Nexus 7 2012 zatím nejsou k dispozici factory image s novým Androidem.

Zdroje: officialandroid.blogspot.com.br, androidpolice.com, androidpolice.com, global.samsungtomorrow.com, androidandme.com, geek.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Miroslav Pelej

6. 8. 2015, 7:33

To tedy znamená , že NEXUS 4 již nedostane nový ANDROID M , to mě chtějí donutit abych si koupil jiný telefon – jejich politiku nechápu , když přišel ANDROID L hodně se psalo ze ho NEXUS 4 nezvládne – po nainstalování jsem neměl jeden jediný problém , vše šlape jak má .

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat