Nokia představila kameru OZO pro natáčení sférických videí

Nokia představila kameru OZO pro natáčení sférických videí
2015-07-30T10:00:20+02:00
• 30. 7. 2015

Před dvěma týdny Nokia oznámila tiskovou konferenci, o které se dopředu mnoho informací nevědělo. Spekulovalo se o několika možnostech, s čím by mohla společnost přijít tentokrát. Někteří se domnívali, že Nokia oznámí návrat na trh s telefony, jiní spekulovali o odprodeji map Here a diskutovalo se i o představení brýlí pro virtuální realitu.

DSC00633.0

Pravdu měli ti, kdo tipovali virtuální realitu, o brýle se však nejedná. Společnost Nokia Technologies v úterý představila zařízení zvané Nokia OZO. Jedná se o speciální kameru, přesněji řečeno kouli s osmi jednotlivými kamerami, pomocí kterých lze nahrávat 360° video.

DSC00640.0

Jednou z hlavních výhod kamery OZO je okamžitý náhled na právě natáčené video. Náhled má snížené rozlišení, procesor uvnitř kamery zvládá přímo při natáčení skládat obraz z jednotlivých snímků a kameraman má tím pádem okamžitý přehled o tom, jak bude výsledek vypadat.

DSC00646.0 DSC00638.0

Nokia OZO není produkt určený pro běžné zákazníky, sloužit má spíše profesionálním filmařům, kteří díky ní mohou vytvářet obsah pro majitele současných brýlí pro virtuální realitu. Detailní technické specifikace ani přibližnou prodejní cenu zatím Nokia neoznámila, více informací prý sdělí později. Kamera OZO bude vyráběna ve Finsku a do prodeje se dostane ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku.

Zdroj: company.nokia.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat