Asus představil ZenWatch 2 s digitální korunkou

Asus představil ZenWatch 2 s digitální korunkou
2015-06-01T08:44:52+02:00
• 1. 6. 2015

Na právě probíhajícím veletrhu Computex v Asii společnost Asus představila druhou generaci hodinek ZenWatch se systémem Android Wear. Oproti předchozí generaci nabídne novinka nový způsob ovládání pomocí digitální korunky, podobně jako to mají vyřešeny Apple Watch. ZenWatch 2 budou také dostupné v několika variantách s různými pásky a ve dvou velikostech.

ASUS-ZenWatch-2

Asus ZenWatch svým vzhledem navazují na předchozí generaci, přichází však ve dvou velikostech a to konkrétně 45 mm a 49 mm. K dispozici pak budou tři barevné varianty – stříbrná, šedá a růžově zlatá. V kombinaci s různými pásky, jako například kovový či kožený, lze vytvořit až 18 variant. Jedna z nich bude navíc vyvedena ve spolupráci s výrobcem Swarovski a na pásku budou jejich krystaly.

Zobrazovací panel je typu AMOLED krytý sklíčkem Gorilla Glass 3. Nový je také nabíjecí konektor, který je nyní magnetický a slibuje rychlejší nabíjení. S tím souvisí ještě jedna nová funkce, větší model ZenWatch 2 lze využít jako takovou mini powerbanku. Pokud se váš telefon tedy vybije, hodinky ho dokáží na krátký čas přivést k životu.

zwatch.0

Tělo hodinek je odolné vůči prachu a vodě díky certifikaci IP67. Digitální korunka na boku bude sloužit k ovládání systému, její přesná funkčnost ukázána ale nebyla. Uvnitř se nachází zatím blíže nespecifikovaný procesor od Qualcommu. Výdrž baterie bohužel zatím také neznáme, pravděpodobně bude ale podobná předchozí generaci. Ta vydržela zhruba dva dny.

Nakonec Asus hodinky vybavil několika vlastními aplikacemi. Watch Face Land zajistí širokou přizpůsobitelnost vzhledu zobrazení hodin. Díky Remote Camera zase půjde pořizovat snímky a video jak z přední tak ze zadní kamerky vašeho smartphonu. Další aplikace prý také byly aktualizovány. Operačním systémem je Android Wear v nejnovější verzi.

Dostupnost a cena zatím nebyla oznámena.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat