Asus VivoWatch s výdrží až 10 dnů přichází do ČR aktualizováno

Asus VivoWatch s výdrží až 10 dnů přichází do ČR [aktualizováno]
2015-05-13T16:20:11+02:00
• 13. 5. 2015

Aktualizováno 13. 5.

Na český a slovenský trh přicházejí fitness hodinky Asus VivoWatch, které jsou kompatibilní s Androidem i iOS. Asus je začne prodávat v druhé polovině května za cenu 3 999 Kč, respektive za 159 eur s DPH.

Aktualizováno 26. 4.

Asus zveřejnil bližší informace o hodinkách VivoWatch. Na oficiálních stránkách se chlubí několika funkcemi, které jsou obsaženy v tomto zařízení.

  • ASUS VivoPulse Technology – srdeční senzor sleduje puls v reálném čase (sledování až 24 hodin), měření spálených kalorií, měření kvality spánku
  • Aerobic heart rate indicator – specifický LED indikátor pod displejem informujícím o aktuálním výkonu při cvičení
  • Sleep tracking – sledování spánku a jeho kvality
  • Happiness Index (HI) – sledování pohody majitele hodinek na základě nasbíraných údajů

Samozřejmostí je sledování ušlých kroků. Mimo to navíc VivoWatch sledují úroveň UV záření pomocí specifického senzoru. V rámci rodiny lze navíc sledovat členy pomocí aplikace ASUS HiVivo nebo webu ASUS Healthcare. Kromě určení lokace jsou k dispozici informace o spánku či jejich zdraví.

p1_bg p3_bg p5_bg p9_bg

Asus také přiblížil některé specifikace. Například displej je monochromatický s rozlišením 128 x 128 pixelů, který spotřebovává minimum energie. Jak bylo napsáno výše, pod ním se nachází samostatný LED indikátor. Přední strana je chráněna sklem Corning Gorilla Glass 3.

cjLl1Du00IlIR7vF_setting_fff_1_90_end_500

Mezi senzory najdeme akcelerometr s třemi osami, optický senzor srdečního tepu a UV senzor. Konektivitu zajišťuje Bluetooth 4.0. Samotná hmotnost hodinek je 50 gramů a pásky jsou 22mm standardu. Samotná baterie vydrží 10 dnů běžného používání a je nabita za 1-2 hodiny.

V tuto chvíli se ví, že se první budou hodinky Asus VivoWatch prodávat ve Velké Británii. Bohužel termín nebyl zveřejněn. Cena by měla být 119.99 GBP včetně daně, což je přibližně 4 600 Kč.

Původní článek 13. 4.

Asus již vstoupil na trh s hodinkami, konkrétně s modelem ZenWatch. V zahraničních recenzích jsou tyto hodinky kladně hodnoceny, hlavně s ohledem na dvoudenní výdrž. Společnost již nejednou nastínila, že se chtějí zaměřit především na výdrž na jedno nabití. Než se dočkáme druhé generace, výrobce si pro nás připravil nové chytré zařízení, které se jmenuje Asus VivoWatch.

ASUS-VivoWatch

K oficiálnímu představení dojde během tohoto týdne, ale Asus již nastínil základní specifikace. Rozhodně vás potěší, že VivoWatch dosáhnou s výdrží na jedno nabití na 10 dnů. Provedení má být z nerezové oceli a nechybí ani certifikace IP67. Součástí je také senzor srdečního tepu a možnost sledování spánku.

Vzhledem k popisu hodinek lze soudit, že nedisponují systémem Android Wear. Tím pádem lze VivoWatch zařadit spíše mezi chytré sportovní náramky. Na další informace si budeme muset počkat.

Zdroje: engadget.com, slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat