HTC osadí One (M8) v posledním tažení novějším procesorem

HTC osadí One (M8) v posledním tažení novějším procesorem
2015-03-09T07:20:58+02:00
• 9. 3. 2015

S příchodem nového modelu One (M9) nebude minimálně ve vybraných zemích zcela zastaven prodej předchozí generace. Tuto informaci přímo potvrdil Mark Moons jakožto generální ředitel HTC pro oblast Beneluxu, který prozradil chystanou novinku s názvem One M8s. Ta dostane za hlavní úkol navázat na prodeje své předlohy, akorát s tím rozdílem, že ji požene méně výkonný procesor.

HTC One M9 M8

Tchajwanský výrobce nahradí původní Snapdragon 801 novějším 64bitovým Snapdragonem 615 poháněný osmi jádry a grafickým čipem Adreno 405. Dřívější spekulace ještě přidávaly duální fotoaparát s celkovými 13 MPx, ale z jeho nasazení nakonec údajně sešlo. Vyměněný procesor navíc přinese v samotném základu nejnovější verzi 5.0 Lollipop operačního systému Android po boku uživatelského rozhraní Sense 6.0.

Nicméně země zapadající do regionu Beneluxu nemají být jediné, kam toto připravované zařízení zamíří. V ostatních státech Evropy s největší pravděpodobností získá označení One M8i, což pro přehlednost v portfoliu není zrovna nejideálnější řešení. Posledním pádným důvodem, proč HTC hodlá ještě oživovat starší model, může být vysoká cena očekávaná u One M9. Model One M8s má vyjít o 250 eur levněji (tj. cca 499 eur/13 643 Kč bez daně), zatímco na One M9 si budete muset připravit okolo 749 eur (tj. cca 20 478 Kč bez daně).

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat