Microsoft zveřejnil preview verzi Office pro Windows 10

Microsoft zveřejnil preview verzi Office pro Windows 10
2015-02-06T07:35:21+02:00
• 6. 2. 2015

Microsoft se po nedávném představení Windows 10 a dalších novinek, mezi kterými byly i nové Office, rozhodl vyslat tento kancelářský balík ve formě preview verze do Store. Aplikace jsou již nyní dostupné ke stažení. K tomu je ovšem zapotřebí mít ve svém zařízení nainstalovaný systém Windows 10, který je zatím také v preview verzi a může si jej stáhnout kdokoliv, stačí se zaregistrovat do programu Insider.

Vydání verze pro telefony a tablety se podle Microsoftu dočkáme v následujících týdnech, čeká se zřejmě na vydání Windows 10 pro telefony a poté bychom mohli mít příležitost stáhnout si nové Office i do těchto zařízení.

wordui1992x1172

Nové Office jsou stvořeny přímo pro Windows 10 a především byly navrženy pro používání na dotykových zařízeních. Na tabletech a telefonech bychom měli dostat co se funkcí i vzhledu týče velmi podobné aplikace, jako jsou ty pro počítač. V nově zveřejněných programech je znatelné především zjednodušení vzhledu právě pro snazší práci na tabletech a dotykových počítačích. Ovládacích prvků značně ubylo a ty, které zůstaly, byly mírně zvětšeny, aby se programy při práci na dotykovém monitoru lépe ovládaly.

excelui900x530

Pokud již máte Windows 10 na svém počítači a chcete si nové Office vyzkoušet, můžete stahovat Word, Excel a PowerPoint z Windows Beta Store. Pokud ještě Windows 10 nemáte a přesto si chcete Office vyzkoušet, můžete se zaregistrovat jako Insider, poté budete vyzváni ke stažení Windows 10. Aktuální verze ovšem stále není konečná a může se stát, že počítač nebo některé komponenty nemusí fungovat tak, jak by měly.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat