Apple Pay se těší úspěchu

Apple Pay se těší úspěchu
2015-02-02T10:15:24+02:00
• 2. 2. 2015
4

Apple Pay je na dobrém kroku k tomu, aby nahradil naše peněženky. Tim Cook s hrdostí oznámil, že od uvedení na trh v říjnu 2014 jsou z každých 3 dolarů 2 uhrazeny pomocí tohoto bezkontaktního platebního systému. Je to senzační úspěch a doufejme, že to podnítí společnost Cupertino, aby rozšířila Apple Pay i do dalších zemí světa, protože je momentálně dostupný pouze v USA.

apple-pay-servis-elektronnyih-platezhey

Whole Foods, jeden z maloobchodních partnerů Apple, zaznamenal narůst 400 % v oblasti mobilních plateb od doby, co je Apple Pay v provozu. Zatímco Panera Bread oznámila, že 80 % plateb pomocí mobilních telefonů jde přes tento způsob platby. Projekt měl ze začátku podporu pouze 500 bank, ale to se velmi rychle změnilo a nyní je to přibližně 750 bank a různé družstevní záložny. Americký gigant rovněž řekl, že Apple Pay bude i na přibližně 200 000 samoobslužně platebních terminálech. Tím jsou myšleny různé prodejní, parkovací a herní automaty. Doufejme v rozšíření tohoto platebního způsobu do celého světa. Mohlo by nám to spoustu věcí usnadnit.

Zdroj: techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Samuel Beniak

Zajímám se o moderní technologie a kromě toho se také zabývám fotbalem, který hraji od šesti let. Vlastním ''jablečný'' telefon, ale dříve jsem zkoušel také Windows Phone a Android.

Komentáře

Michal Podsedník

2. 2. 2015, 14:34

Ten začátek mi přijde docela nešťastně formulovaný. Správnější by bylo „z každých 3 dolarů zaplacených bezkontaktně, jsou 2 dolary zaplaceny pomocí tohoto systému.“ Takhle není jasný z jakých 3 dolarů. Ze začátku jsem myslel, že jsou to 3 dolary ze všech karetních plateb. Přišlo mi to moc, tak jsem otevřel zdrojový článek :)

Samuel Beniak

2. 2. 2015, 15:41

Začátek jsem upřímně formuloval několikrát a osobně mi to vyznělo nejlépe takhle. Ale souhlasím s tím, že to mohlo být zformulováno i jinak.

Nezbyva nez Apple poblahoprat. Provejvilo se to, ze Apple umi masirovat a tlacit veci smerem, jakym chce a hodne obchodniku jim jde na ruku, protoze uzivatele Apple jsou ochotni casto vice platit. A dost mozna proste jenom splnili ocekavani na bezpecnost plateb… kdo vi. Doufam jen, ze bude mozne nejakym zpusobem vyuzit tuto platbu take pro jine nez Apple zarizeni. Je trochu skoda neco takoveho limitovat jen kvuli nejakym trapnym patentum atd.

Opravdu obrovský úspěch! Je vidět, že Apple to vzal za správný konec, narozdíl od ostatních výrobců, kteří NFC integrují do svých zařízení již několik let, ale dosud jsem u nich praktické využití neviděl.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat