Samsung vyvíjí nositelné zařízení, které může předpovědět mrtvici

Samsung vyvíjí nositelné zařízení, které může předpovědět mrtvici
2015-01-24T09:30:25+02:00
• 24. 1. 2015

Z dílny jihokorejského giganta nám posledních pár let unikají zprávy o nových a nový zařízeních, kterých se můžeme dočkat. To platí nejen o mobilech a tabletech, ale poslední dobou i o nositelných zařízeních. Těch má momentálně Samsung poměrně více než zbytek trhu – ač do některých vod ještě nevstoupil. Nyní se na svět vynořila zpráva o nositelném zařízení, na němž inženýři od Samsungu mají pracovat už delší dobu.

samsung-stroke

Jedná se o zařízení, nesoucí název Early Detection Sensor and Algorithm Package (EDSAP),  snímající vaše mozkové vlny tak, aby předpovědělo, kdy a jestli se u daného jedince může v následujících chvílích přihodit něco zdravotně špatného. Nyní je vše primárně zaměřeno na „předpověď mrtvice“. EDSAP by mělo předpovídat tento nešťastný incident s náskokem 60 vteřin. Tím pádem by mohl člověk, nosící toto zařízení, zavolat pomoc sám a v čas.

„Oslovili jsme neurology a požádali je o pomoc, jestli je náš projekt možný. Odmítali nás, ale my jsme to i přes všechno chtěli zkusit,“ říká vedoucí projektu, Se-Hoon Lim. Přístroj je velmi jednoduchý a snadno se používá. Prakticky jej stačí nasadit na hlavu, spárovat s aplikací v chytrém telefonu a vše je hotovo. Dále už jen stačí sledovat, co senzory zachytí. EDSAP by mohl pomáhat i v nemocnicích, kde by mohl napomáhat i personálu, který by mohl být včas informován. Dále Se-Hoon Lim prozradil, že tým zodpovědný za EDSAP se nyní zaměřuje na srdce, aby mohli rozšířit možnosti stávajícího zařízení.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat