Meizu M1 – 5″ displej a konkurence pro Xiaomi Redmi 2 aktualizováno

Meizu M1 – 5″ displej a konkurence pro Xiaomi Redmi 2 [aktualizováno]
2015-01-28T14:45:07+02:00
• 28. 1. 2015
1

Aktualizováno 28.1

Jak bylo slíbeno, tak bylo dodrženo. Jenomže se novinka nejmenuje M1 mini, nýbrž jen M1. Další změny se například týkají hlavně operačního systému, jež místo původních tří, bude jen jeden a to Flyme 4. Co se týče displeje, ten zůstal na HD rozlišení (respektive 1280 x 768 pixelů) s úhlopříčkou 5 palců s jemností 300 PPI. SoC je MT6732 s taktem 1,5 GHz od MediaTeku, přičemž konkurenční Redmi 2 má Snapdragon 410 s taktem 1,2 GHz.

gsmarena_005 gsmarena_007

Hardwarové vybavení sice není nejlepší, ale i přesto zde Meizu hodlá překonat Xiaomi, ač se mu to ve všech ohledech moc nevede. Kde je však napřed, je počet senzorů (například elektronický kompas, gyroskop, světelný senzor a infračervený senzor vzdálenosti). Kapacita baterie má 2610 mAh a k dispozici máte 13MPx hlavní a 5MPx přední fotoaparát. Na druhou stranu ztrácí v celkové kapacitě RAM, kde M1 má zatím pouze 1 GB a Redmi 2 už 2 GB. Je pravda, že první vydané modely Redmi 2 měly také kapacitu RAM 1 GB. Třeba se dočkáme stejného kroku i od Meizu.

Kde můžeme velmi dobře porovnat tyto dvě zařízení, je velikost interního a rozšířitelného úložiště. Model M1 má v základu 8 GB a možnost o rozšíření skrze microSD kartu až o dalších 128 GB, zatímco Redmi 2 má v základu 16 GB s možností rozšíření za pomoci microSD karty o velikosti 32 GB. Dále M1 má pouze jeden slot pro SIM kartu a Redmi 2 má Dual-SIM. Poslední bodem a pravděpodobně i tím nejdůležitějším, je cena. Ta se tedy zastavila na 100$ (~ 2700 Kč). Prozatím se tedy zdá, že se jedná o dobrou konkurenci pro Redmi 2 od Xiaomi.

gsmarena_008 gsmarena_006

Pvůdní článek 26.1

Už delší dobu se mluví o dalších nástupcích v nové řadě M1. Jako úplně první byl představen Meizu M1 Note, tedy phablet.Ovšem ještě před samotným vydáním se objevovaly zprávy o jeho sourozencích, avšak z řad „menších“ zařízení. Nyní máme tedy zprávy o M1 Mini, které má být představeno již 28. ledna.

meizu-m1-mini-price meizu-m1-mini-price-2 ubuntu-meizu-m1-mini

Obrázky výše mají být jakési odkazy na nová zařízení, která připravují zákazníky na žhavou novinku. Prozatimní zprávy zatím poukazují na pár změn oproti těm dřívějším. Například má zařízení mít 5″ dotykový displej s HD rozlišením místo 4,7″. Rozlišení snímače hlavního fotoaparátu by mělo být 13MPx s přisvětlovací diodou. A cena by měla být také nižší. Zdroje uvádějí, že zařízení chce konkurovat řadě Redmi od Xiaomi, tudíž cena by se mohla zastavit na € 112 (~ 3 100 Kč).

Weibu-posts-about-the-M1-Mini

Co je ale nejzajímavější na modelu M1 Mini, je podpora tří operačních systémů, jež jsou částečně od sebe oddělené. Mělo by se jednat o Flyme OS, což je nadstavba na Android od Meizu, YunOS, jenž je vyvíjen společností Alibaba, a Ubuntu. A zde je to, co by mohlo na M1 Mini přitáhnout velký počet zákazníků. Tento model by byl jeden z prvních, dost možná i první velká novinka s operačním systémem Ubuntu. Bohužel zatím toho více není známo, ale stačí si počkat do 28. ledna, kdy je naplánováno oficiální zveřejnění tohoto modelu společností Meizu.

Zdroje: gsmarena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Lukáš Biel

26. 1. 2015, 8:40

No nevím, jestli zrovna Ubuntu bude to, co by mělo přitáhnout zákazníky. Systém jsem před pár týdny zkoušel a absolutně není připravený na denní použití. Těch chyb co tam je a nabídka aplikací je velice mizerná… V jejich appstore jsou řádově stovky aplikací (když jsem systém zkoušel já, bylo jich kolem 120)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat