Desay Magical Mirror X5 – telefon se safírovým sklem s cenou pod 5 tisíc

Desay Magical Mirror X5 – telefon se safírovým sklem s cenou pod 5 tisíc
2015-01-16T07:15:37+02:00
• 16. 1. 2015

Již delší dobu slýcháme spekulace o telefonech, jejichž displej bude chráněn safírovým sklem. V současné době je však takových telefonů na trhu poskrovnu. Jednou z příčin může být například očekávaná vyšší cenovka takových telefonů.

Jak tomu však bývá zvykem, na čínském trhu se běžně setkáváme s přístroji, které jsou svou cenou hodně zajímavé. Jinak tomu ani není u telefonu Desay Magical Mirror X5. Výbavou se jedná spíše o dnes již podprůměrný přístroj. Je totiž poháněn 4jádrovým MediaTek procesorem, který je doplněný o 1 GB operační paměti. Vnitřní úložiště disponuje 16 GB paměti.

desay-magical-mirror-x5-792x446

 

 

Zajímavější je ale ten fakt, že 5palcový HD displej je chráněný právě safírovým sklem. Telefonu mimo jiné nechybí ani podpora LTE sítí. A za tuto výbavu zaplatí zákazníci v Číně zhruba 999 ¥ (3 804 Kč). Samozřejmě nemůžeme předpokládat, že se takový model vůbec oficiálně dostane do Evropy.

Bude však jistě velmi zajímavé sledovat, zda i renomovanější výrobci chytrých telefonů začnou používat safírová sklíčka pro ochranu obrazovky. S největší pravděpodobností by to také znamenalo větší konkurenci pro výrobce Gorilla Glass – Corning. Přáli byste si, aby výrobci používali k ochraně obrazovky safírové sklo?

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat