Apple vydal iOS 8.1.3

Apple vydal iOS 8.1.3
2015-01-28T08:15:08+02:00
• 28. 1. 2015

Ačkoli je již v přípravě iOS verze 8.2, který se momentálně nachází ve své druhé betaverzi, tak jsme se dočkali další verze iOS s číslovkou 8.1.3. Po zhruba měsíci a půl od poslední aktualizace přichází další zaměřená stále na opravy chyb a přinášející další drobná vyladění. Přesto zde nalezneme vcelku významné opravy.

27.01.15 - 1 IMG_5361

Významnou novinkou je zmenšení potřebného volného místa v úložišti při instalaci aktualizace přímo v telefonu (Over-The-Air). Toto bylo aktualizaci na osmou verzi velmi vyčítáno, jelikož vyžadovala kolem 7 GB prostoru, což je na zařízeních s 16 GB opravdu moc. Dále jsme se dočkali opravy gest na iPadech, které příliš dobře nefungovaly. Jedná se například o gesto sevřením čtyř prstů pro zavření aplikace. Opraveny byly taktéž problémy s Apple ID a hledání Spotlight.

Verze 8.1.3 o velikosti zhruba 250 MB je k dispozici jak přes iTunes, tak přímo v telefonu. Je vidět, že Apple stále na iOS usilovně pracuje a snaží se systém maximálně vyladit. Již dnes mohu z vlastní zkušenosti potvrdit výrazný posun mezi verzí 8.1.0 a 8.1.2, kdy novější verze na stejné zařízení disponuje mnohem rychlejší reakcí při zavírání aplikace.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat