To nej z uplynulého týdne #49 – filmy za pár korun, nový Android 5.0.1 a větší iPad v přípravě

To nej z uplynulého týdne #49 – filmy za pár korun, nový Android 5.0.1 a větší iPad v přípravě
2014-12-07T11:31:07+02:00
• 7. 12. 2014

Acompli v rukách Microsoftu

Microsoft čas od času rozšíří své týmy o nové společnosti, stejně jako to dělá Apple, Samsung a jiné firmy. Tentokrát se zaměřil na Acompli, která vydala aplikaci pro emaily na platformách Android a iOS. Zřejmě se brzy objeví i verze pro Windows Phone, nebo dojde k začlenění podobné funkcionality do stávajících aplikací či systému.

microsoft_acompli

Největší iPad v přípravě

Už několik měsíců se proslýchá, že Apple uvede na trh větší iPad. Prozatím nemáme k dispozici oficiální stanovisko společnosti, ale opět se objevil náznak, že bychom se mohli dočkat již během příštího roku.

ipad-air-plus-leak

Android 5.0.1

Google v tichosti vydal aktualizaci nejnovějšího Androidu. Povyšuje na verzi 5.0.1 . Je zaměřena čistě na opravy chyb a je dostupná v tuto chvíli jen pro tři Nexusy. Během následujících týdnů, možná dnů, bude dostupná pro další smartphony a tablety.

feat_ulist

Google Play a finance

V tomto týdnu jsme se dočkali dvou novinek v rámci Obchodu Play. Ta první zejména potěší uživatele, kteří jsou u operátora O2. Mohou platit skrze fakturu nebo si nechat odečíst částku za aplikaci nebo hru z kreditu. Druhá novinka se týká vývojářů. Google nově začne platit daně za tituly, tudíž tvůrci obsahu si nebudou muset dělat starosti s touto položkou.

Play-Store-5_0

Bluetooth 4.2

Byl představen nový standard 4.2 u technologie Bluetooth. Ten se zaměřuje na bezpečnost, rozšíření možností a zejména na zrychlení přenosu dat. Zde bychom mohli očekávat až 2,5násobný nárůst.

bluetooth-nexus-5

Aktualizované aplikace od Googlu

Opět jsme se dočkali mnoha aktualizací aplikací od Googlu. Ve většině případů se jedná jen o drobné změny, byť došlo na grafické úpravy. Nejzásadnějších novinek se dočkal Youtube pro Android, který povýšil na verzi 6.0. Nabízí nové filtry u vyhledávání a hlavně nový design.

Screenshot

Hodinky pro nevidomé

Chytrá nositelná zařízení pomalinku zaujímají svá místa na dnešním trhu. Myslí se i na lidi, kteří jsou slabozrací nebo nevidomí. Právě pro ně byly vytvořeny hodinky s echolokátorem, které by měly napomoci v orientaci v prostředí.

sonar-watch

Filmy za pár korun

V Obchodě Play se během sobotního odpoledne objevilo několik filmů doslova za pár korun. Mohli jste si tak pořídit snímek v HD kvalitě za 11,99 Kč. Týkalo se to titulů od studia Disney. V tuto chvíli již tato možnost levného nákupu není a zřejmě se jednalo jen o chybu. Tu ale využilo mnoho uživatelů.

Screenshot_2014-12-06-15-51-57

APLIKACE A HRY – NOVINKY A AKTUALIZACE

Nepřehlédněte: To nej z uplynulého týdne #48 – Android One, Mobilní TV a nabíjení pod 30 sekund

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat