Android One – představena 3 nová zařízení

Android One – představena 3 nová zařízení
2014-11-20T16:30:38+02:00
• 20. 11. 2014
3

Společnost Google představila 3 nová zařízení ze svého projektu Android One, a to Micromax Canvas A1, Karbonn Sparkle V a Spice Dream Uno. A co vlastně je Android One? Jedná se o projekt společnosti Google, který má dobývat nižší a střední třídy mobilních trhů. Mobily jsou po technické stránce téměř totožné, liší se pouze jejich design. I cena je přibližně stejná, liší se pouze o pár dolarů.

 

micromax-spice-karbonn-android-one

 

Tyto telefony byly uvedeny na indický trh a v posledních dvou týdnech září jich bylo prodáno 230 000 kusů, což nebyly moc povzbudivé výsledky, jelikož indický trh je druhý největší na světě. Podle statistik se v říjnu tohoto roku prodalo celkem 8 milionů zařízení, to znamená, že prodej telefonů Android One činí pouhá 2 % z celého trhu. Dokonce během „Flash Sales“ (bleskového prodeje) bylo prodáno 100 000 kusů Xiaomi během jedné minuty. Což jsou ohromující čísla proti výsledkům Android One.

Google je ale stále optimistický a tiskový mluvčí společnosti oznámil, že zařízení se těší velkému zájmu ze strany spotřebitelů v Indii. Tuto informaci však vyvrací media s hodnocením, že projekt Android One nebyl umístěn na správný trh. Je ale pořád čas na to, aby Google změnil nebo rozšířil své působení na další trhy.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Dual SIM, 4.5″, 480 x 854, 1gb ram, 4gb rom, 5mpix kamera, Mediatek MT6582 Quad-core 1.3 GHz Cortex-A7, 1700 mAh battery, cena asi 2300 bez dph

Tomáš Malý

21. 11. 2014, 11:05

Co je na dva měsíce starých telefonech nového?

Hlen Clacsson

21. 11. 2014, 13:27

Prd :). Navíc se nedivím, že se to neprodává, když to je tak šeredný.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat