ASUS – ZenFone 4 a ZenFone 5 oficiálně v ČR

ASUS – ZenFone 4 a ZenFone 5 oficiálně v ČR
2014-09-11T16:30:26+02:00
• 11. 9. 2014

Společnost Asus si většina z vás představí pod výrobky, jakými jsou tablety nebo notebooky. To však není jediná oblast trhu, na který se tento tchajwanský výrobce zaměřuje. Mezi další výrobky se řadí i chytré telefony. A na českém trhu se nově objeví ZenFone 4 a ZenFone 5.

FamilyB_ZenFone_4

ZenFone 4

Tento 4,5palcový telefon nabídne zájemcům displej s rozlišením 854 x 480 pixelů. Jedná se o IPS displej a výrobce slibuje široké pozorovací úhly. Uvnitř zařízení tepe procesor Intel Atom Z2520 s taktem 1,2 GHz. Výkon procesoru je doplněný o 1 GB operační paměť. Pro data uživatelů je k dispozici interní 8 GB paměť, kterou lze pomocí microSD karty rozšířit o dalších 64 GB.

Family_ZenFone_4

Nechybí ani dvojice fotoaparátů. Telefon disponuje zadním 8Mpx fotoaparátem. Přední kamerka je vybavena pouze 0,3 MPx. Z technologií podotkneme, že telefon podporuje sítě HSPA+. Bohužel chybí podpora LTE sítí. Telefonu dodává energii baterie s kapacitou 1 750 mAh. Majitelé se mohou těšit na přístroj s předinstalovaným operačním systémem Android 4.3. Výrobce nicméně slibuje i budoucí aktualizaci na Android 4.4 – Kitkat. Cena tohoto modelu bude začínat na 3 490 Kč s DPH.

ZenFone 5

Druhý telefon z řady ZenFone je vybavený 5palcovým displejem, který nabídne HD rozlišení. Opět se jedná o technologii IPS. Stroj je poháněný procesorem Intel Atom Z2560 v kombinaci s 2 GB operační paměti. K dispozici budou v obchodech dva typy tohoto modelu – s 8 GB a 16 GB interní pamětí. Interní paměť, podobně jako u ZenFone 4, lze rozšířit pomocí microSD karty až o dalších 64 GB.

 ZenFone5_Gold_All

Stejně jako u předchozího modelu, tak i ZenFone 5 disponuje dvojicí fotoaparátů. Zadní kamerka je 8 MPx, přední pak disponuje 2 MPx. Je třeba zmínit, že oba modely (ZenFone 4 a ZenFone 5) se mohou u zadního fotoaparátu pochlubit stabilizátorem obrazu. Fotoaparát dále využívá snímač s technologií zpětného osvětlení (BSI).

zenfone5

Bohužel i u tohoto modelu chybí podpora LTE sítí. Výrobce si však dal záležet na jiných vymoženostech. ZenFone 5 podporuje technologie PenTouch a GloveTouch. Jedná se o technologie, které zvyšují citlivost displeje a umožňují tak ovládat zařízení pomocí stylusu, nebo dokonce v rukavicích. Přístroj bude opět dodávaný s předinstalovaným operačním systémem Android 4.3. A i zde se dočkáme aktualizace na Android 4.4. Cena 8 GB modelu činí 4 490 Kč s DPH, 16 GB model pak bude k dostání za 5 490 Kč s DPH.

Zdroj: asus.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat