Android TV – zelený robůtek už i ve vaší televizi Google I/O

Android TV – zelený robůtek už i ve vaší televizi [Google I/O]
2014-06-25T19:43:41+02:00
• 25. 6. 2014

Již v dubnu jsme vás informovali o připravované Android TV a teprve dnes po dvou měsících jsme se dočkali oficiálního představení. Novinka má za úkol nahradit původní nepříliš úspěšný projekt Google TV.  Android TV má přinést především položky z Play Storu na obrazovku vaší televize a to s výraznějším zaměřením také na hry.

Screenshot 2014-06-25 19.27.01

Android TV hned na první pohled dodržuje nové designové postupy, které byly představeny v rámci ukázky Androidu L. Tudíž by se mělo jednat minimálně o známé prostředí, v kterém byste se měli zorientovat velmi jednoduše. I tak si zde budete moci všimnout dlaždic pro jednotlivé tituly.

Screenshot 2014-06-25 19.27.28

Avšak Android TV nebude jen o mediálním obsahu. Budete moci využívat i běžný Google vyhledávač a nebudete potřebovat klávesnici. Jednotlivé dotazy lze pokládat hlasem přes smartphone. Právě na něm musíte mít nainstalovanou aplikaci Android TV. Mobilní zařízení se tak stává zároveň i ovladačem. Pokud nebudete mít smartphone nebo tablet po ruce, budete moci použít i hodinky s Android Wear.

Screenshot 2014-06-25 19.31.07

Aby Android TV nebyl jen o sledování filmů a seriálů, budete moci si zahrát i nějaké hry. Najdete zde tituly z Obchodu Play a pro ovládání budete moci použít běžné gamepad. Nezapomnělo se na podporu multiplayeru, takže váš protihráč může použít klidně svůj tablet.

Screenshot 2014-06-25 19.33.09

Další součástí je Google Cast, takže se jedná o podobné zařízení, jakým je Chromecast. I v tomto případě můžete vše ovládat ze svého mobilního zařízení. Možná by se dalo říci, že Android TV je Chromecast s rozšířenými funkcemi.

Screenshot 2014-06-25 19.35.39

Android TV získal hardwarové partnery, přičemž bude k dispozici i vývojářský kit.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat