Modulo – rozšiřitelná přenosná baterie, která dostala nejedno ocenění

Modulo – rozšiřitelná přenosná baterie, která dostala nejedno ocenění
2014-05-02T10:30:49+02:00
• 2. 5. 2014
2

Celosvětový trh se začíná plnit externími bateriemi, kterými nabijeme v podstatě vše, co potřebuje elektřinu. Na mobilní zařízení existuje i další možnost, a to v podobě krytu či pouzdra s baterií, které ovšem zvětší mobil na obrovskou „cihlu“, což každý nerad nosí v kapse. Právě proto se stále více a více začínají vyrábět nejrůznější externí baterie, které se neustále zmenšují, ale jejich výdrž je větší. Právě na tomto základu začala firma IDAPT vybírat peníze na Kickstarteru, kde se jim velmi daří.

ocenění

Výše zmíněná firma IDAPT za tuto malou krabičku dostala hodně ocenění na letošním lednovém CESu, který se konal v Las Vegas. A za co to dostali? Za malou a skvěle vymyšlenou externí baterii, která má 6 vylepšení, které ostatní externí baterie nemají. Název tohoto projektu je Modulo, což už samo napovídá jednomu vylepšení.

Prvním vylepšením je jeho „modulárnost“. Baterie se dokáží propojit až pět Modulo k sobě. Což zvětší velikost baterie na obrovských 10 500 mAh. Z toho jde vyvodit, že jedna baterie má 2100 mAh, což také není málo na velikost, jakou zařízení má. Druhým vylepšením je právě velikost. Firma IDAPT se snažila udělat baterii co nejmenší, což se jí zaručeně povedlo. Modulo má totiž rozměry 85 x 50 x 10 mm s váhou 69 gramů.

1

2

Třetí výhodou je rychlé nabíjení baterie. Celá kapacita, tedy 2100 mAh se nabije za dvě a půl hodiny. Modulo také dokáže nabíjet podstatě cokoliv. IDAPT slibuje, že Modulo je kompatibilní s více než 5000 zařízení, od mobilních telefonů, tabletů až po herní konzole či ovladače. Další skvělou vychytávkou je takzvaný Smart Attach. Jednoduše se jedná o lepicí část, kterou Modulo přilepíte podstatě k čemukoli. „Lepítko“ by mělo vydržet dlouho, a pokud se vám zašpiní, stačí ho normálně opláchnout vodou.

3

4

Posledním vylepšením je takzvaný „Smart Charge“, což v překladu znamená „Chytré nabíjení“. Je to v podstatě jen to, že když nabíjíte Modulo, tak Modulo stále dokáže nabíjet vaše zařízení. Ostatní věci jsou podstatě stejné jako u ostatních externí baterií. Modulo dokáže nabíjet pouze jedno zařízení najednou, pokud tedy nepřipojíte k sobě pět Modulo, kdy budete moci nabíjet až pět zařízení najednou.

5

6

Pokud se zajímáte o jiné externí baterie či kryty s baterií,  právě pro vás připravila tato firma i porovnání s ostatními nejvíce kupovanými produkty. Tohle porovnání stojí určitě na straně pro Modulo, ale na trhu najdeme i jiné modely, které jsou lepší než  právě tohle zařízení, jež má však určitě něco do sebe.

porovnání

Na obrázku výše si můžete také všimnou ceny zařízení. Ta by se mělo pohybovat okolo 20 dolarů, což už však není pravda. Na Kickstarteru můžete najít ceny těchto zařízení. Za jedno Modulo s barvou, kterou si budete moci sami vybrat (modrá, červená, žlutá a zelená), jeden krátký kabel s koncovkou microUSB a Smart Attach seženete za 30 dolarů. Také si můžete všimnout o pět dolarů dražší verze, která místo už zmíněných barev dostane plast se vzhledem hliníku.

Pokud i tak je to pro vás málo, můžete si za 60 dolarů objednat 3 externí baterie s vámi vybranými barvami, 2 kabely s koncovkou microUSB a pouze jeden Smart Attach. Také si můžete dokoupit různé kabely za několik dolarů. Skoro každý projekt na Kickstarteru má po přesáhnutí cíle další různé cíle, kterých firma dosáhne kvůli další přízni lidí.

cíle

Jelikož IDAPT už přesáhl částku 30 000 dolarů, které požadovali pro začátek výroby, rozhodli se pro dodělání dalších cílů. Nyní se nachází na částce okolo 45 000 dolarů, což není zase tak daleko od dalšího cíle. S překonáním první hranice bychom dostali Modulo s bezdrátovým nabíjením, což by udělalo Modulo ještě více prodávanější.

Do konce zbývá ještě jeden měsíc, kde by se mělo povést posbírat ještě další peníze, které by se firmě IDAPT velmi hodily. Modulo bude skvělá externí baterie, která se dočká úspěchu snad po celém světě, jak kvůli ceně a funkčnosti, tak hlavně kvůli rozměrům tohoto zařízení. Na začátku června by se Modulo mělo začínat vyrábět a další měsíc bychom se ho měli dočkat v prodeji.

Zdroj: kickstarter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Ještě více prodávanějšejší….

vypadá to parádně

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat